Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  13:44:47

«Απασφάλισε» ο Καμμένος: Επίθεση κατά ΕΥΠ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο συνέδριο, δήλωσε ότι η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα αλλά και τα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη διοίκηση της υπηρεσίας και τον τρόπο που λειτουργεί.

Απασφάλισε στην... κυριολεξία ο Πάνος Καμμένος επιτιθέμενος κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και του ΝΑΤΟ. Σε μια ομιλία – ποταμό που έκανε σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ακόμη ότι δεν ξέρει αν θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ενώ εντύπωση έκαναν οι αναφορές του στην ΕΥΠ η οποία άλλωστε ελέγχεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ακροατήριο αποτελούσαν μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ξένων χωρών, Ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη δημοσίων φορέων, εν αποστρατεία στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιώτες καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα το armyvoice.gr κι έχει ενδιαφέρον διότι ασκεί κριτική στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ, το οποίο μάλιστα εγκαλεί για τις σχέσεις του με τη Ρωσία, ενώ απευθύνει νουθεσίες για το τι πρέπει να κάνει. Αποκαλύπτει δε ο ίδιος ότι και τα ελληνικά πλοία (τα πλοία μας αναφέρει χαρακτηριστικά) πραγματοποιούν έρευνες για ρωσικά υποβρύχια στην περιοχή της Μεσογείου. Κι αυτά τα λέει λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του ίδιου στη Μόσχα και προτού πάει ο πρωθυπουργός να συναντήσει τον Β. Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο συνέδριο, δήλωσε ότι η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα αλλά και τα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη διοίκηση της υπηρεσίας και τον τρόπο που λειτουργεί.

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφορίες μοιράζονται πληροφορίες μόνο εάν το επιθυμούν με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε προσθέτοντας μάλιστα ότι χτύπημα δεν είναι «οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης». Μεγάλο χτύπημα για τον Πάνο Καμμένο είναι «η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη»
Σκληρές ήταν και οι αναφορές του για την Ευρωπαϊκής Ένωση. Όπως σημείωσε η Ε..Ε είναι ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων καθώς και ότι είναι καλή μόνο «για δεξιώσεις και συμφωνίες».

«Δεν είμαστε ετοιμοι να ενεργήσουμε μαζί» δήλωσε για τη συνεργασία στην Ε.Ε. και υποστήριξε πως υπάρχουν σε πολλές χώρες άνθρωποι που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία τόνισε ότι σε αυτή όπως και αλλού «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη Συρία, πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες έχοντας ευρωπαική ταυτότητα»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline