Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:24:31

Κατάργηση του νόμου για το άσυλο προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Μαγική εικόνα» από τον Τσίπρα για την ανομία στα ΑΕΙ - Εγκάλεσε τη ΝΔ ότι βλάπτει τον τουρισμό με εικόνα Αθήνας-Gotham City...

Την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με την έξαρση της ανομίας και της εγκληματικότητας έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής (στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι καθυστέρησε σχεδόν μία ώρα να εμφανιστεί. «Να μάθετε να σέβεστε το Κοινοβούλιο» του είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα, αλλά και στην κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου που πλέον κατέληξε να θεωρείται παραβατικό άσυλο, όπου διώκονται οι ιδέες, «από μια μαφία που φορά πολιτική κουκούλα».

«Ακόμα και η Επέτειος του Πολυτεχνείου, συνέχισε, έγινε 'γιορτή δακρυγόνων' με το Κράτος να εμφανίζεται ανίκανο και αδύναμο να προστατέψει φοιτητές, καθηγητές, ολόκληρες γειτονιές» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Με ποιους είστε τελικά όλοι εσείς; Είστε με τις συμμορίες ή τον υπόκοσμο; Εμείς ξέρουμε με ποιους είμαστε. Είμαστε με τη νομιμότητα και την κανονικότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στα πρακτικά εικόνες από τις καταστροφές στα ΑΕΙ: «Είστε υπερήφανος που είστε πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει αφήσει τα Πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την ερώτηση την υπογράφω ο ίδιοςμ αλλά αυτή έχει συνταχθεί, από τις τραυματικές εμπειρίες και από την προσωπική αγωνία όσων εμπλέκονται στην τραγωδία των ελληνικών πανεπιστημίων: «Τη συνυπογράφουν άτυπα 1.500 φοιτητές που σε επιστολή τους αναφέρουν: Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου και εγκαταλείπεται στην τύχη του.

Σε λίγο δεν θα αρκεί να σκύβουμε το κεφάλι και να επιταχύνουμε το βήμα μας, περνώντας, δίπλα από τους εμπόρους που προκαλούν με κάθε τρόπο. Θα φτάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματα μας. Αυτή η επιστολή υπογράφεται από 1.500 φοιτητές. Σε αυτούς κ. Τσίπρα πρέπει να απαντήσετε σήμερα, όχι σε μένα. Μέχρι πότε θα ανέχεστε οι φοιτητές να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι από τον φόβο μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια; Την ερώτησή μου συνυπογράφουν άτυπα, καθηγητές που μιλούν ανοιχτά, για αυτά που συμβαίνουν.

Όπως ο καθηγητής του Αριστοτελείου, ο κ. Ορέστης Καλογήρου, ο οποίος κατήγγειλε δημόσια εμπόριο ναρκωτικών μέρα μεσημέρι, όχι βράδυ, μέρα μεσημέρι. Για να δεχτεί, αμέσως μετά, ο ίδιος επίθεση από βαποράκι μέσα στο Πανεπιστήμιο: Μου έμεινε -στην ανάμνησή του αναφέρεται ο κ. Καλογήρου- ο φόβος ότι μια μέρα θα βρω τα λάστιχα του αυτοκινήτου κομμένα ή το αυτοκίνητο καμένο ή ότι θα με στριμώξουν σε μια γωνιά και θα με ξυλοκοπήσουν. Και σε αυτόν οφείλετε εξηγήσεις κύριε Τσίπρα. Μέχρι πότε θα ανέχεστε τα βαποράκια να μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστήμια και οι καθηγητές και οι φοιτητές, να ζουν υπό την απειλή τους;»

Για το πόρισμα Παρασκευόπουλου στο οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να αφαιρεθούν τα ΑΤΜ από τις Σχολές, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε: «Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από έναν υπουργό που άνοιξε τις φυλακές και έβγαλε έξω χιλιάδες ποινικούς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι με την επόμενη κυβέρνηση τα ΑΕΙ θα καθαρίσουν από εμπόρους ναρκωτικών και τραμπούκους. «Και το άσυλο θα καταργηθεί. Δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος. Θα καταργηθεί. Γιατί προσέξτε θέλω να το εξηγήσω αυτό: Εάν σήμερα, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, ένας πολίτης φωνάξει 'βοήθεια', ένας αστυνομικός θα πάει να τον συνδράμει. Εάν αυτό συμβεί εντός του πανεπιστημίου, θα πρέπει να πει στοπ: Είναι αδίκημα κατά της ζωής ή πλημμέλημα; Διότι αν είναι πλημμέλημα δεν μπορώ να σας βοηθήσω, θέλω άδεια του πρυτανικού συμβουλίου! Αυτό ορίζει ο νόμος τον οποίο έχετε ψηφίσει 4485/2017, ο οποίος και θα καταργηθεί την επόμενη μέρα. Πρόκειται για κοροϊδία. Πρόκειται για μια κατάντια. Πρόκειται για μια προσβολή του κράτους Δικαίου. Πρόκειται για μια προσβολή εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας.»

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο θα σηκώσει ξανά το ανάστημά του, παρέχοντας εφόδια και ίσες ευκαιρίες στα παιδιά όλων των Ελλήνων. Θα λειτουργεί με αξιολόγηση, με αξιοκρατία και θα παρέχει ποιοτικές σπουδές. Θέλουμε πανεπιστήμια αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, σύγχρονα, εξωστρεφή, ελεύθερα. Θέλουμε ιδρύματα δημιουργικές κυψέλες που να διοικούνται σωστά, έχοντας μετρήσιμο ερευνητικό αποτέλεσμα. Δημόσια πανεπιστήμια, ελεύθερα, ανοιχτά και ασφαλή! Αυτά θέλουμε. Αυτά ζητούν οι Έλληνες πολίτες και αυτά θα εξασφαλίσουμε.»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Σάββατο παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία. «Θα σας το στείλω. Όχι επειδή ελπίζω ότι μπορεί και από εκεί να αντιγράψετε πρόχειρα κάποιες θέσεις, όπως κάνατε αποσπασματικά και στην οικονομία. Αλλά για να δείτε ότι την ώρα που εσείς κρατάτε τη χώρα καθηλωμένη, υπάρχουν δυνάμεις που δουλεύουν, σχεδιάζουν για το πώς θα πάει η Ελλάδα μπροστά, για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή των νέων ανθρώπων.

Και για το πώς, κ. Τσίπρα, θα τους δώσουμε το δικαίωμα να περπατούν με το κεφάλι ψηλά και όχι σκυμμένο από φόβο. Διότι αυτή, τελικά, είναι η μεγάλη μας διαφορά. Είστε το χθες του ψέματος, της ισοπέδωσης, της βίας και της ανομίας. Εμείς είμαστε η δύναμη της αλήθειας, της δουλειάς, της προόδου, που θα γυρίσει σελίδα για μια Ελλάδα φωτεινή, μια Ελλάδα αισιόδοξη. Κύριε Τσίπρα, φοβάμαι ότι η Ιστορία ήδη σας έχει ξεπεράσει. Οι Έλληνες -και ειδικά οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι οι οποίοι μας ακούν σήμερα- αξίζουν καλύτερα. Ό,τι και να κάνετε, θα πάμε, επιτέλους, την Ελλάδα μπροστά.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline