Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:54:13

Με μηνύσεις απειλεί ο Αδωνις για το ασόβαρο πόρισμα

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί ήδη η διαρροή του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο ήταν προγραμματισμένο να δοθεί σήμερα στα πολιτικά κόμματα αλλά διέρρευσε ήδη σε ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση ενώ βασικά σημεία δημοσιεύει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο τμήμα του πορίσματος προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα προχωρήσει άμεσα σε μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας και αγωγές για συκοφανιτκή δυσφήμιση «για όσους βάλουν υπογραφή σε φαντασιώσεις που δεν προέκυψαν από καμμία κατάθεση κανενός μάρτυρα και κανενός εγγράφου».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «άνω ποταμών» όσα περιλαμβάνονται για το πρόσωπό του στο πόρισμα. «Μετά από 2 χρόνια που με έχουν διασύρει, καταλήγουν σε ένα πόρισμα για το διάστημα της θητείας μου δεν βρέθηκε τίποτα αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ερευνηθώ για ηθικη αυτουργία σε τρία πλημμελήματα: εξαγωγή εγγράφου, ψευδορκία και σύσταση συμμορίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Όλη η εξεταστική έγινε για τρια πλημελήματα. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν ειδικό δικαστήριο καταφεύγουν σε νομικό τέχνασμα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «για τα πλημμελήματα έχει ήδη αποφανθεί ο εισαγγελέας Δραγάτσης που δεν βρήκε κάτι μεμπτό εναντίον μου». Ερωτηθείς για τη μήνυση και αγωγή που θα υποβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «η αγωγή θα είναι κατά όποιου το υπογράφει (σ.σ. το πόρισμα)».

Στο πόρισμα οι βουλευτές της πλειοψηφίας σημειώνουν ότι «το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη» -μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή- «θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις 'επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις', και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline