Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  12:21:30

Αυτοκτονίες και μετρητές ΔΕΗ

Τα πράγματα και στους δύο τομείς είναι δύσκολα και δυσάρεστα. Δείχνουν το βάθος της φτώχειας και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται όμως να υπερβάλουμε με ψευδή στοιχεία.

Δεν ήταν και δεν είναι ποτέ 3.000 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Ήταν γύρω στις 300 και πάνε να φτάσουν τις 400 αυτοκτονίες. Μπερδεύονται με τις ....απόπειρες ή προθέσεις αυτοκτονίας γενικώς, που πράγματι φτάνουν τις 2-3.000. Το ίδιο και για τους μετρητές της ΔΕΗ, που σφραγίστηκαν λόγω ανεξόφλητου χρέους, λόγω αδυναμίας πληρωμής ή και αδιαφορίας. Μεγάλος ο αριθμός σε πρώτη εντύπωση.

Όμως αφορά στα μισά και πλέον ρολόγια της ΔΕΗ στην κατηγορία αυτή, δεύτερα σπίτια στην εξοχή, κλειστά διαμερίσματα μαγαζιά και αποθήκες. Το σύνολο των ρολογιών της ΔΕΗ στην Ελλάδα ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια. Τα 300.000 κλειστά ανεξόφλητα είναι ένα κάποιο πρόβλημα. Δυσάρεστο όχι κοινωνικά εκτεταμένο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline