Σάββατο 20 Απριλίου 2024  18:08:23

Δέκα χρόνια χωρίς δίκη

Πρωταγωνίστρια σε ένα από τα πιο φαύλα σκάνδαλα στην Ελλάδα, σε υποθέσεις διαφθοράς και συναλλαγής της Δικαιοσύνης. Ατιμώρητη ακόμα, προκλητικά ατιμώρητη.

Με πρωταγωνίστρια την ίδια, η οποία διαφεύγει σκανδαλωδώς την έκδοση από την Αγγλία, την προφυλάκιση και εκδίκαση στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια. Στις 21 Νοεμβρίου, τελικά, θα συζητηθεί στο Εφετείο του Λονδίνου το αίτημα των ελληνικών Αρχών για έκδοση στην Ελλάδα την πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία.

Αυτό αποφάσισε χθες σε σύντομη συνεδρίαση το High Court, της βρετανικής πρωτεύουσας. Κανονικά, η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα, αλλά οι δικηγόροι της κ. Ηλία ζήτησαν και κατάφεραν να πάρουν επιπλέον αναβολή. Το βασικό αιτιολογικό ήταν ότι θα πρέπει να εξεταστεί ως μάρτυρας ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.

Ο κ. Τσιτσελίκης, που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναμένεται να καταθέσει έκθεση, ως εμπειρογνώμων, στην οποία θα παρουσιάζονται οι συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές.

Ο δικαστής της έδρας, φανερά ενοχλημένος από τις συνεχείς αναβολές που παίρνει η υπόθεση, ξεκαθάρισε προς τους συνηγόρους της Αντωνίας Ηλία ότι αυτή είναι η τελευταία αναβολή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline