Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:58:07

Ισόβια στον δολοφόνο του «American Sniper»

Τέχνη και ζωή, έγκλημα και τιμωρία. Ένοχο έκρινε το σώμα των ενόρκων του Τέξας, τον 27χρονο Έντι Ρέι Ρούθ τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία του πρώην πεζοναύτη Κρις Κάιλ, της επίλεκτης ομάδας SEAL του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η ζωή του Κάιλ έγινε το κεντρικό θέμα της blockbuster αυτοβιογραφικής ταινίας «American Sniper», η οποία ήταν υποψήφια στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Το σώμα των ενόρκων έκρινε ένοχο τον 27χρονο κατηγορούμενο, αφότου ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι, ο Έντι Ρέι Ρουθ ενήργησε ψυχρά και σκόπιμα στήνοντας φονική ενέδρα στον Κρις Κάιλ τον Φεβρουάριο του 2013 σε μια περιοχή 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φορτ Γουόρθ.

Μετά την απόφαση των ενόρκων το δικαστήριο ανακοίνωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο, με την υποσημείωση ότι δεν έχει δυνατότητα αποφυλάκισης με το πέρας των ετών. Στην ίδια φονική ενέδρα, νεκρός έπεσε και ένας φίλος του Κάιλ, ο Τσαντ Λίντλεφιλντ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline