Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:38:38

Ο Ολανδρέου και ο Ντράγκι

Απέδειξε ότι δεν τα καταφέρνει στην καλή επιλογή στενών συνεργατών στο εξωτερικό. Είτε αλαζόνες επιλέγει, είτε άχρωμους υποτακτικούς, είτε αμετανόητους κομμουνιστές και ακραίους για Υπουργούς.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε έξω και σε ορισμένα πρόσωπα- κλειδιά του εξωτερικού. Αυτός πρώτος κατηγορούσε για " Μερκελιστές " για να προσπέσει στα πόδια της Άγγελα Μέρκελ. Αυτός, πρώτος, μίλησε μειωτικά για το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον χαρακτήρισε " Ολανδρέου ", δηλαδή άχρωμο και αναποφάσιστο πολιτικό, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και μάλιστα μέσα στη Γαλλία, όταν πρώτοπήγε. Για να αποδειχθεί ο Φρ. Ολάντ φίλος της Ελλάδας και σταθερό έρεισμα του Τσίπρα απέναντι στην ακραία Γερμανία του Σόϊμπλε (που υμνούσε ως " οραματιστή Ευρωπαίο ", ο επιπόλαιος Βαρουφάκης. Αλλά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αποδείχθηκε - παρά τις κατηγόριες του Τσίπρα - καλός φίλος της Ελλάδας στις δυσκολίες. Όπως και ο Γιάννης Στουρνάρας άλλωστε ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, που τον ήθελε στο σκαμνί η άφρων Πρόεδρος Ζωή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline