Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:09:10

Ιδρύει κόμμα τον Φεβρουάριο ο Βαρουφάκης

Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα θα έχει το κόμμα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Mε φιλόδοξους στόχους. Αυτόνομο. Μακριά από την κίνηση ΛΑΕ του Παν. Λαφαζάνη.

Την ίδρυση κόμματος, που έχει προαναγγείλει παλαιότερα, ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό L'Espresso.

"Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσω το κίνημα μου, που θα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, με ένα στόχο: τον ριζικό εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει τρίτη εναλλακτική λύση για όσους θέλουν την επιστροφή στο έθνος-κράτος και για εκείνους που αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των αντι-δημοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρούμενος για την επιτυχία των Podemos στις πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αν το συγκεκριμένο κόμμα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει παραχωρήσεις στους εταίρους του συνασπισμού.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση του ότι τα πολύ σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, χρησίμευσαν για να "αποτρέψουν τον ισπανικό λαό να ψηφίσει Podemos". Θεωρεί ότι το καλό αποτέλεσμα του Podemos "είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να σπάσει ο άξονας εκείνων που είναι υπέρ της πολιτικής της τρόικα".

Συνεχίζοντας, ο κ. Βαρουφάκης επικρίνει τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι όσον αφορά την επίθεση στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. "Αν ήταν πραγματικά αντίθετος στην πολιτική του Βερολίνου, τότε δεν θα είχε ασκήσει πιέσεις στον Τσίπρα να παραδοθεί στις απαιτήσεις της τρόικα. Το θάρρος και οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτονται στην κορύφωση της μάχης, όχι μετά".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline