Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:27:15

Άσχετος ο Ν. Φίλης

Γκάφα ολκής, έκανε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης ο οποίος σε δηλώσεις του διεμήνυσε πως το «πάρτι» έχει τελειώσει, κάνοντας ειδική αναφορά στους αγρότες που ζύγιζαν πέτρες για να εισπράξουν επιδοτήσεις.


Δυστυχώς ο υπουργός Παιδείας αγνοεί ότι εδώ και πολύ καιρό έχει αλλάξει ο κανονισμός της Ε.Ε για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Πλέον ο υπολογισμός τους γίνεται όχι με βάση τα κιλά αλλά με τα στρέμματα. Από αυτό τον κανόνα εξαιρείται μόνο το γάλα. Το σύνθημα-αίτημα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», που υποστήριζε ο κ Φίλης και όχι μόνο, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, δεν ισχύει πια. Το κακό είναι ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε και εκτέθηκε.

Βέβαια ο συγκεκριμένος υπουργός έχει υποπέσει και σε άλλες γκάφες στο παρελθόν. Θυμίζουμε τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά. Αξέχαστη θα μείνει και η αναφορά του στον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε εύπορο και προνομιούχο γιατί στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε και η ιδιαίτερα ατυχής (επιεικής χαρακτηρισμός) δήλωση του για το θέμα της γενοκτονίας των ποντίων. Ο κ. Φίλης μιλώντας στο Star, ρωτήθηκε για τη δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν περί εθνοκάθαρσης - και όχι γενοκτονίας - των Ποντίων και επανέλαβε πως πρόκειται για μια αιματηρή εθνοκάθαρση και πως «με αυστηρή επιστημονική έννοια η γενοκτονία είναι άλλο πράγμα»
Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας. Είναι πολύ καλή επιλογή για υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline