Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:15:19

Οι πραιτοριανοί του ΣΥΡΙΖΑ

Παλαιά τους έλεγαν ταραξίες, κεκράκτες και θορυβοποιούς, Τους «πραιτοριανούς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει το Μαξίμου για να αντιμετωπίσει την εσωστρέφεια που αναπτύσσεται στους κόλπους του κόμματος, αλλά και για να προστατέψει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, που απειλείται από τους ...ανάλγητους δανειστές την ... διαπλοκή που θέλει πάση θυσία την πτώση της και την ακροδεξιά.

Η κυβέρνηση υπό το βάρος της εξέγερσης όλων των κοινωνικών τάξεων αναζητά σανίδα σωτηρίας στο σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα, στον κομματικό μηχανισμό και στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα το Μαξίμου έχει συγκροτήσει μια ομάδα αποτελούμενη από σαράντα τρείς βουλευτές οι οποίοι στηρίζουν αναφανδόν τον Πρωθυπουργό και οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την λεγόμενη «δύσκολη δουλειά». Αυτή περιλαμβάνει την αναπαραγωγή της πολιτικής γραμμής του Μαξίμου στα μέσα ενημέρωσης, που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Το κομματικό αυτό καθήκον έχουν αναλάβει οι βουλευτές που προσκαλούνται περισσότερο στα κανάλια και στα ερτζιανά. Συγκεκριμένα ο Νίκος Μανιός, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Παν. Σκουρολιάκος, η Ευαγ. Καρακώστα, ο Δημ. Γάκης, ο Κώστας Μπάρκας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Δημ. Σεβαστάκης, ο Βασίλης Τσίρκας και ο Αλεξ. Τριανταφυλίδης.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι στην πρώτη γραμμή πυρός. «Καθαρίζουν» τις αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας όσους κάνουν κριτική στην κυβέρνηση ως «ακροδεξιούς», «Χρυσαυγίτες», υπηρέτες της διαπλοκής και πάει λέγοντας. Από την κριτική τους δεν ξεφεύγουν ούτε οι σύντροφοι τους στο κόμμα. Οι τελευταίοι εφόσον παραστρατίσουν από την επίσημη γραμμή του κόμματος, δέχονται τα πυρά τους τονίζοντας ότι εξυπηρετούν «προσωπικές στρατηγικές και στόχους».

Η δεύτερη ομάδα σκληρών βουλευτών που στηρίζουν χωρίς δισταγμό την κυβερνητική πολιτική είναι οι βουλευτές κ.κ Στ. Αραχωβίτης, Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Γ. Ακριώτης, Δημ. Βέττας, Στ. Γιαννακίδης, Αναστασλια Γκαρά, , Ι. Δέδες, Μίμης Δημητριάδης, Κατερίνα Ιγγλέση , Γ. Καίσας, Ηλίας Καματερός, Μάριος Κάσης, Γ. Καραγιάννης, Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, Π.Κωνσταντινέας, Χαρά Καφαντάρη, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Τριαν. Μηταφίδης, Ανδ.Μιχαηλίδης, Συμ. Μπαλλής, Γιώργος Ουρσουνίδης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Θοδ. Παραστατίδης, Δημ. Ρίζος, Κ. Σέλτσας, Γιάννης Σηφάκης, Ελισάβετ Σκουφά, Γιάννης Στέφος, Αντώνης Συρίγος, Χαρ. Τζαμακλής οι οποίοι στο παρελθόν έχουν στηρίξει τον κ. Τσίπρα και εγγράφως.

Οι δύο προαναφερόμενες ομάδες είναι μπετόν αρμέ για τον Πρωθυπουργό και σε συνεργασία με κομματικά στελέχη, προσκείμενα στην ηγεσία και τη νεολαία θα αναλάβουν να σηκώσουν στις πλάτες την κυβέρνηση η οποία το τελευταίο διάστημα βάλλεται πανταχόθεν. Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές αυτοί συνεπικουρούμενοι και από ορισμένους άλλους στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα και στη μεγάλη κρίση που πέρασε το κόμμα, όταν αποχώρησε η ομάδα Λαφαζάνη η οποία στη συνέχεια δημιουργήσαν τη Λαϊκή Ενότητα.

Τέλος σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 144 βουλευτές. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αμφισβητούν την ηγεσία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline