Σάββατο 20 Απριλίου 2024  18:12:11

Μειώσεις στις συντάξεις χωρίς «κόκκινες γραμμές» Κατρούγκαλου

Μάταια μας καλούσε να τον πιστέψουμε ότι δεν επρόκειτο να γίνουν μειώσεις και περικοπές στις συντάξεις, Ήταν και παραμένει ο αρμόδιος υπουργός αλλά μάλλον κέρδισε χρόνο πριν από τις επώδυνες αποφάσεις από τους Θεσμούς και την Τρόικα ειδκότερα.

Η «εθνική σύνταξη δύο ταχυτήτων», οι περικοπές κατά 5% στις επικουρικές και από 20% ως 50% σε εφάπαξ και μερίσματα στο Δημόσιο κρίνουν τη συμφωνία με τους δανειστές.

Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών κατ' ουσίαν κατέδειξε ότι υπάρχει διαφωνία σχεδόν σε όλα τα ζητήματα, ενώ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις για να κλείσει το θέμα του Ασφαλιστικού

Τη σφαγή των συντάξεων προδιαγράφει η πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών, στην οποία το κουαρτέτο περιέγραψε τιενστάσεις του και ζήτησε αλλαγές στο «σχέδιο Κατρούγκαλου». Οι περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, παλαιών και νέων συνταξιούχων, οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό θεωρούνται πλέον βέβαιες και επώδυνες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline