Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:27:41

Ελ. Κουντουρά: Μεγάλη άνοδος του τουρισμού, παρά το προσφυγικό

Καλή ήταν περσινή, πρώτη της χρονιά στον Τουρισμό, συνέχεια της καλής παράδοσης της Ολγας Κεφαλογιάννη. Θα είναι εξίσου καλή και η φετεινή χρονιά 2016, παρά τα προβλήματα από τα καραβάνια των προσφύγων στα νησιά και την Αττική. Τόσο σε αριθμό τουριστών και διανυχτερεύσεις όσο και σε έσοδα.

Δεν κάνει εύκολες δηλώσεις αλλά είναι αισιόδοξες πλέον οι προβλέψεις της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Πρώτο παράδειγμα, τα εμιράτα και οι βασιλικοί οίκοι ορισμένων αραβικών χωρών, όπως εκείνος του Κατάρ. «Η Μέση Ανατολή λατρεύει την Ελλάδα» διαπίστωσε η ίδια: Τα νησιά της, το άριστο σέρβις, και τα «λούσα» σε εξαίρετες, αλλά παράμερες περιοχές. Αλλά και η Ελλάδα της κ.Κουντουρού λατρεύει μια τέτοια Μέση Ανατολή: Το 2015 ήρθαν σε αυτήν 2000 περίπου τέτοιοι «γαλαζοαίματοι», ο καθένας με δεκάδες συγγενείς και άντρες της προσωπικής φρουράς καθώς και την ιδιόκτητη, ή ενοικιασμένη θαλαμηγό τους και άφησαν στη χώρα, έκαστος, δυο έως τρία εκατομμύρια ευρώ στις λίγες εβδομάδες διανομής τους.

Δεύτερο παράδειγμα, οι αυταρχικές «δημοκρατίες», όπως το Ιράν και η Αίγυπτος. Στο Ιράν, μια χώρα με 75 εκατομμύρια κατοίκους, τα πέντε εκατομμύρια είναι πάμπλουτοι, στην Αίγυπτο, με 80 εκατομμύρια Αιγυπτίους, τα τρία. «Και ένα μικρό ποσοστό από αυτούς να ερχόταν στην Ελλάδα θα είχαμε τεράστιο κέρδος» λέει συνεργάτης της αναπληρώτριας υπουργού. Ένα από τα μελήματα της τώρα είναι να προσελκύσει πολλούς Ιρανούς στην Ελλάδα με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς τους, το Νουρούζ, που γιορτάζεται στις 20 και 21 Μαρτίου.

Τα «ανοίγματα» επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που φέτος θα φτάσει τους δυο μήνες – θα αρχίσει στις αρχές Απριλίου (οι πρώτες πτήσεις των Charter's της TUI προς την Ελλάδα) και θα κλείσει προς τα τέλη Νοεμβρίου. Παράλληλα επεκτείνεται ο θεματικός τουρισμός με για κάποιους νέα μακάβρια «ευρήματα», όπως ο καταδυτικός τουρισμός (για παράδειγμα στο Ναυαρίνο με στόχο τα βυθισμένα καράβια από τη γνωστή ναυμαχία του 1827), ο καλλωπισμός (συχνά με τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής) των γυναικών και η τεχνητή γονιμοποίηση. «Έχουμε ποσοστό επιτυχίας 95% σε τέτοια γονιμοποίηση που είναι το μεγαλύτερο διεθνώς» λέει η αναπληρώτρια υπουργός. Στην Ελλάδα υπάρχει επιπλέον πολύ χαλαρότερη νομοθεσία στο θέμα, από ότι σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία. Κι όλα αυτά την κάνουν μαγνήτη για όσες και όσους θέλουν με κάθε μέσο να αποκτήσουν δικούς τους γόνους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline