Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  19:06:30

Κατρούγκαλος και Αλεξιάδης

Η ελπίδα που έφερνε, πέρυσι, η Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα έχει χαθεί από καιρό. Το πρώτο εξάμηνο, μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έσχιζαν τα ιμάτιά τους όλοι οι υπουργοί και βουλευτές ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις, 13ος μισθίου στις μικρές συντάξεις, ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα με ελαφρύνσεις για όσους έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Πρώτα στις υποσχέσεις του είδους οι υπουργοί Γ. Κατρούγκαλος και Τρύφων Αλεξιάδης, ότι θα φορολογηθούν μόνο οι πλούσιοι και οι έχοντες υψηλές συντάξεις. Τελικά τα κατάφεραν να είναι αναξιόπιστοι μεν αλλά και... συνεπείς με τον εαυτό τους. Πλούσιοι θεωρούνται όλοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα πάνω από ένα χιλιάρικο.

Το ίδιο και στη νέα, μικρότερη κλίμακα φορολογίας. Το δίδυμο αυτό καθώς λ.χ. οι Τσακαλώτος και Σταθάκης φυλάγονται να κάνουν υπερβολικές δηλώσεις και να δίνουν υποσχέσεις. Αντίθετα με τους Κατρούγκαλο και Αλεξιάδη. Είναι οι πρώτοι που είτε εισηγούνται είτε χειροκροτούν όλα τα επώδυνα μέτρα, με πρόθυμους ακόλουθους τους βουλευτές των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline