Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:56:09

Από άλλο πατέρα ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι ανακάλυψε πως βιολογικός του πατέρας είναι ο πρώην προσωπικός γραμματέας του ιστορικού Βρετανού πρωθυπουργού Ουΐνστον Τσόρτσιλ, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωσή του.

«Τον περασμένο μήνα ανακάλυψα πως ο βιολογικός μου πατέρας δεν είναι ο Γκάβιν Ουέλμπι, αλλά στην ουσία είναι ο μακαρίτης πλέον Σερ Άντονι Μόνταγκιου Μπράουν», αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του ο 60χρονος αρχιεπίσκοπος.
Ο Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Κοινότητας που αριθμεί 85 εκατ. πιστούς σε όλον τον κόσμο, δηλώνει πως η μητέρα του Τζέιν Ουΐλιαμς και ο πρώην πατέρας του Γκάβιν Ουέλμπι ήσαν αμφότεροι αλκοολικοί όταν αυτός ήταν μικρός. Αργότερα όμως, η μητέρα του «δεν έχει ακουμπήσει οινοπνευμα για πάνω από 48 χρόνια», προσθέτει.

Η μητέρα του, που πλέον έχει ξαναπαντρευθεί και είναι η Λαίδη Ουΐλιαμς του Έλβελ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο γάμος της με τον Ουέλμπι ήταν δυσλειτουργικός και πως οι αποκαλύψεις των εξετάσεων DNA του γιού της για την αληθινή του πατρότητα υπήρξαν για εκείνη «μία παντελώς απίστευτη έκπληξη».

«Μολονότι οι μνήμες μου από εκείνην την εποχή είναι αποσπασματικές, τώρα πλέον μπορώ να αναγνωρίσω πως κατά τις ημέρες εκείνες που οδήγησαν στον εσπευσμένο γάμο μου και ήσαν γεμάτες αλκοόλ κι από τις δύο πλευρές, όντως συνευρέθηκα με τον Άντονι Μόνταγκιου Μπράουν. Όπως φαίνεται, οι προφυλάξεις που είχαμε λάβει την εποχή εκείνη δεν λειτούργησαν και ο υπέροχος γιός μου συνελήφθη ως καρπός της σχέσης εκείνης», προστίθεται στην ανακοίνωση της Λαίδης.

Η Ουΐλιαμς τονίζει πως ο γιός της γεννήθηκε εννέα μήνες μετά τον γάμο της με τον Ουέλμπι, το 1955 κι ο γάμος της έληξε το 1958.
Ο Ουέλμπι προέβη σε εξετάσεις DNA έπειτα από δημοσιεύματα στην εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, η οποία διετείνετο πως είχε συλλέξει επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο πατέρας του ήταν ο Μπράουν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline