Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:29:46

Τασούλας: Η Αριστερά του φθόνου

Δεν είναι μόνο γνωστός ευφυολόγος (και λόγω παρέας με τον Στέφανο Κασιμάτη) αλλά και επιγραμματικός στη σκέψη και τη διατύπωση.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, ο οποίος μίλησε για τα τρία αξιώματα του αστικού δικαίου και της αστικής κοινωνίας. Η ελευθερία των συμβάσεων, ο θεσμός της ιδιοκτησίας, ο θεσμός της κληρονομικής διαδοχής. Δεν πρόκειται για ιδεολογικές επιλογές αλλά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης της δημιουργικότητας διαχρονικά, πέρα από τα όρια της ζωής του καθενός μας.

Κανόνες και αρχές της κοινωνίας, οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με την ανθρώπινη φύση, με άλλες τρεις αρχές: την προκοπής, τη δημιουργικότητα και το συμφέρον. Όμως, το συμφέρον συνδεδεμένο με την προσωπικότητα και την προκοπή, λέει ο Κ. Τασούλας, δεν είναι κάποιο " αποφώλιον και αποκρουστικό τέρας". Αυτό το υποστηρίζει, εξηγεί, μόνο η Αριστερά του φθόνου, παλαιά και σημερινή, που πολεμάει ακριβά προκοπή, δημιουργικότητα κα το συμφέρον κάθε ατόμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline