Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:14:10

Το Ποτάμι κατά Θεοχάρη

Το Ποτάμι επιτίθεται στον Χ. Θεοχάρη που παρουσιάζει την κίνηση πολιτών, Δημοκρατική Ευθύνη. Τι του καταλογίζει, ποιοι μετέχουν στην νέα πολιτική πρωτοβουλία.


Επίθεση στον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του εξαπολύει το Ποτάμι. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Ο κ.Θεοχάρης όσο ήταν στο Ποτάμι έκανε όλες τις δυνατές προτάσεις. «Να ενισχύσουμε τον Τσίπρα», στην αρχή του '15 όταν ο κ.Τσίπρας φαινόταν ανίκητος. «Να συνταχθούμε με το ΠΑΣΟΚ», όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε καλύτερα από το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, «Να πάμε με την Ν.Δ», όταν εκλέχθηκε αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και τον Μάρτιο συμφώνησε με τον κ.Λεβέντη ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια Οικουμενική». Τώρα έχοντας το δικό του προσωπικό κόμμα μπορεί να επιλέξει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν".

"Ας πάψει όμως να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε Βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό. Κι αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. «Δημοκρατική ευθύνη» και «έδρα κλεμμένη» δεν πάνε μαζί", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού βρίσκεται πίσω από την "κίνηση πολιτών" με το όνομα Δημοκρατική Ευθύνη, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη νέο κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία, στηρίζει και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.
Στην προσωρινή συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν οι:
Δημήτρης Γκιόκας (οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού)
Μαρία Ηλιοπούλου (αντιδήμαρχος στο δήμο Αθηναίων από την παράταξη Καμίνη)
Αλέξανδρος Κρομμύδας (κτηνίατρος, υποψήφιος με το Ποτάμι)
Γιάννης Μητλιάγκας
Θωμάς Παπαλιάγκας
Ηλίας Πεντάζος
Κώστας Φασουλάκης
Γιάννης Χατζηγώγας

Η απάντηση Θεοχάρη στο «Ποτάμι»

Μέσω «κύκλων» του επέλεξε ο Χάρης Θεοχάρης να απαντήσει στις αιτιάσεις του Ποταμιού στο γιατί δεν επιστρέφει την έδρα του.
«Κατ' αρχάς ευχαριστούμε το Ποτάμι για τη διαφήμιση που μας κάνει μια μέρα πριν την εκδήλωση στο Ίδρυμα Κακογιάννης» σχολίαζαν σκωπτικά κύκλοι του ανεξάρτητου βουλευτή.

Υπενθύμιζαν ακόμη ότι «ο κ. Θεοχάρης όταν αποχώρησε, κατηγόρησε το Ποτάμι για διγλωσσία. Τι συνέβη στη Σεβαστουπόλεως; Στέρεψαν από φαντασία; Κατηγορούν τον Χάρη Θεοχάρη για αυτά που εκείνος πρώτος κατήγγειλε την ηγεσία του Ποταμιού;».

Αναρωτιούνται επίσης πώς ο επικεφαλής του Ποταμιού «είχε ως τον Φεβρουάριο του 2016 κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έναν διπρόσωπο βουλευτή που δεν εξέφραζε την πολιτική του Κινήματος».
Όσον αφορά στην έδρα, οι κύκλοι Θεοχάρη έλεγαν: «Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν συνέβη κάποια ανατροπή υπέρ του κ. Θεοχάρη. Τηρήθηκε απλώς η σειρά προτίμησης που είχαν δείξει οι ψηφοφόροι του Ιανουαρίου. Δεν άλλαξε εκλογική περιφέρεια μπροστά στο φόβο της μη εκλογής...». Και κατέληγαν με συστάσεις προς την Σεβαστουπόλεως: «Ψυχραιμία...και καλή τύχη!».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline