Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  21:43:59

Ο Βαρουφάκης και οι άλλοι τέσσερις

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επιστρέφει στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και δη στο εμβληματικό κτίριο της οδού Σόλωνος, όπου βρίσκεται η έδρα του τμήματος του.

Ωστόσο, ζητάει να είναι μερικής απασχόλησης και μόνο στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000, έχοντας ήδη καριέρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (πριν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε θέση αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ). Πριν απο τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε πάρει επιστημονική άδεια και άρα δεν δίδασκε στο τμήμα του.

Η εκλογή του μεταξύ των 300 της ελληνικής Βουλής και η μετέπειτα ανάληψη του υπουργικού χαρτοφυλακίου, οδήγησαν τον πανεπιστημιακό σε αναστολή καθηκόντων. Αυτήν την στιγμή σε αναστολή καθηκόντων βρίσκονται επίσης ο ΝΥΝ υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διδάσκει στο ίδιο τμήμα από το 2010 ( πριν ήταν στο ΟΠΑ ), και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητάει να επιστρέψει στη διαδασκαλία ως μερικής απασχόλησης αλλά μόνο στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, δηλαδή θα έχει την τυπική υποχρέωση για τρεις διδακτικές ώρες την εβδομάδα χωρίς την υποχρέωση για διοικητικό έργο. Επίσης, σε καθεστώς μερικής απασχόλησης βρίσκεται η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην ( επί Υπουργίας Βσρουφάκη ) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline