Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:40:00

Πούλησε την 6χρονη κόρη του σε 55χρονο ιμάμη για μια κατσίκα

Ένας πατέρας από το Αφγανιστάν, που μόλις και μετά βίας τα βγάζε πέρα σύμφωνα με τον ίδιον, πούλησε την κόρη του ηλικίας μόλις 6 ετών σε έναν 55χρονο κληρικό για μια κατσίκα και κάποια τρόφιμα.

Πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δείχνουν τη στιγμή που το μικρό κορίτσι επιστρέφει σπίτι του, ενώ γυναίκες του χωριού επιτίθενται κατά του άκαρδου γονιού. Το βίντεο τράβηξε ο τοπικός δημοσιογράφος, Fawad Ahmady, για το France24.

Ο πατέρας συμφώνησε να πουλήσει την μικρή του κόρη, Gharibgol, στον ιμάμη, Seyed Abdolkarim, γεγονός που αντιβαίνει το νόμο στο Αφγανιστάν, ο οποίος επιτρέπει στα κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των 16 και μετά, σύμφωνα με France 24.
Ο Abdolkarim συνελήφθη όταν ήρθε σε γνώση της αστυνομίας ότι είχε παντρευτεί μια κοπέλα που αγόρασε δίνοντας για αντίτιμο μια κατσίκα, μια σακούλα ρύζι, τσάι, ζάχαρη, και λάδι.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι αποφάσισε την πώληση της κόρης του σε μια προσπάθεια να φροντίσει την υπόλοιπη οικογένειά του και την ίδια στιγμή να απαλλαγεί από ακόμη ένα στόμα που έπρεπε να τραφεί.

Ο Abdolkarim του υποσχέθηκε ότι δεν θα είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι μέχρι να συμπληρώσει τα 18 της χρόνια και μόνο τότε κλείστηκε η συμφωνία, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς ο πατέρας.
Μετά την γαμήλια τελετή, ο ιμάμης πήρε την εξάχρονη «γυναίκα του» στο σπίτι ενός συγγενή του στην πόλη Firozkoh, χωρίς να προσδιορίσει το καθεστώς της σχέσης τους. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σκέφτηκε αρχικά ότι πρόκειται για την κόρη του.
Ωστόσο, κάποια στιγμή αργότερα παρατήρησε ότι ο Abdolkarim έγδυνε το κορίτσι πριν πέσουν μαζί για να κοιμηθούν και ειδοποίησε μια τοπική οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών.

Εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μικρό κορίτσι σε νοσοκομείο της περιοχής έδειξαν ότι ο ιμάμης ευτυχώς κράτησε τον λόγο του και δεν είχε ασελγήσει στο παιδί, η οποία τώρα βρίσκεται ασφαλής μαζί με την μητέρα της.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχεδιάζει να εκδώσει διαζύγιο για τον γάμο του 55χρονου με το 6χρονο κορίτσι, ενώ θα αφαιρέσει και την επιμέλεια από τον πατέρα της.

Το 2010, μια έρευνα που διεξήχθη από οργανισμό στο Αφγανιστάν έδειξε ότι το 46,4% των γάμων που τελούνται στη χώρα είναι με γυναίκα νεότερη των 18 ετών, ενώ στο 15,2% αυτών οι νύφες είναι κάτω των 15.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline