Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:58:04

Πάλι υποψήφιος στη Γαλλία ο Σαρκοζί

Νικήθηκε το 2012 από τον Φρ. Ολάντ και θέλει πάλι να αναμετρηθεί μαζί του στις κάλπες. O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, σε μηνύματα που ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προδημοσιεύοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Η Γαλλία απαιτεί να της δώσουμε τα πάντα» έγραψε ο πρώην πρόεδρος της χώρας (2007- 2012) σε αυτό το βιβλίο που έχει τίτλο "Tout pour la France" (Όλα για τη Γαλλία).
«Ένιωσα ότι είχα τη δύναμη να ηγηθώ αυτής της μάχης σε μια ταραγμένη περίοδο στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο ίδιος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Αυτό το βιβλίο είναι το σημείο εκκίνησης» σχολιάζει επιπλέον ο Σαρκοζί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπου αναρτήθηκε το κείμενο της ανακοίνωσής του.

Γεννηθείς την 28η Ιανουαρίου του 1955, ο 61χρονος σήμερα Νικολά Σαρκοζί, του οποίου ο λόγος όπως επίσης και το στιλ διχάζουν βαθιά τους Γάλλους, ενδέχεται να αντιμετωπίσει εκ νέου τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, από τον οποίο έχασε το 2012. Ο νυν επικεφαλής του γαλλικού κράτους δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Πριν ωστόσο από αυτόν το πιθανό επαναληπτικό αγώνα, ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να επιβληθεί στους κόλπους του ίδιου του του κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων.

Άλλες 12 προσωπικότητες έχουν διατυπώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών του συντηρητικού κόμματος, που θα διεξαχθεί την 20ή και 27η Νοεμβρίου. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός και δήμαρχος της Μπορντό (νοτιοδυτικά) Αλάν Ζιπέ, ο οποίος θεωρείται φαβορί, όπως καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς προηγείται του Νικολά Σαρκοζί.

Παντρεμένος με το πρώην μοντέλο Κάρλα Μπρούνι, με την οποία απέκτησε μια κόρη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στον προεδρικό θώκο, ο Νικολά Σαρκοζί αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή μετά την εκλογική του ήττα. Έκτοτε εκφωνούσε ομιλίες σε συνέδρια λαμβάνοντας αδρές αμοιβές.
Δεν άργησε ωστόσο να επιστρέψει στην πολιτική, ανέλαβε τα ηνία του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του συντηρητικού το οποίο μετονόμασε σε

«Οι Ρεπουμπλικάνοι». Έκτοτε, δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να συμμετάσχει σε έναν επαναληπτικό αγώνα και ενδεχομένως να πάρει την εκδίκησή του από τον πολιτικό του αντίπαλο πέντε χρόνια μετά την αποτυχία να εκλεγεί εκ νέου στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline