Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  14:17:35

Οι ομάδες βίας στα Εξάρχεια

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ, γιατί φαίνεται πως συνεχίζονται πρακτικές αντεκδίκησης που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως αυτές μπορούν να κλιμακωθούν ειδικά μετά την εκτέλεση του διακινητή «Χαμπίμπι», στα Εξάρχεια.

Συγκρότησαν δική τους ομάδα κρούσης, δηλαδή δύναμη βίας και κάτι περισσότερο, αιματηρής δράσης για ορισμένους.

Προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ., βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο καταγράφεται έφοδος αντιεξουσιαστών, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Εξαρχείων για την εκδίωξη διακινητών ναρκωτικών...

Μάλιστα, στο βίντεο καταγράφονται οι κουκουλοφόροι και κρανοφόροι, αυτόκλητοι εκδικητές να γρονθοκοπούν έναν άντρα, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς.
Μάλιστα, οι αυτοαποκαλούμενοι «Σύντροφοι/ισσες ενάντια στις μαφίες» προχώρησαν και στην ανάρτηση ενός κειμένου με τίτλο: «Ο αγώνας ενάντια στο Κράτος , τις Ναρκομαφίες και τον Κοινωνικό Κανιβαλισμό συνεχίζεται...», το οποίο αναφέρει:

«Απέναντι στους σχεδιασμούς για τη μετατροπή της πλατείας Εξαρχείων σε πεδίο ελέγχου, κατανάλωσης και ναρκεμπορίου, Αναρχικοί και Κομμουνιστές κινηθήκαμε οργανωμένα και συλλογικά αντιπαρατιθέμενοι έμπρακτα στη δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών. Δραστηριότητα η οποία συνεχιζόταν παρά τις διακηρύξεις του υπουργού Προ.Πο στην πλατεία Εξαρχείων έως και σήμερα. Σε έναν κόσμο που προτάσσει το κέρδος και τον έλεγχο ως "αξίες", δεν χωρούν αυταπάτες.

Μόνο οι αγώνες μας, οι αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση και την υποταγή, μπορούν πραγματικά να απελευθερώσουν εδάφη, για να ανθίσει η κοινωνική αυτοοργάνωση και η ταξική αλληλεγγύη. Αυτοί οι αγώνες είναι το μόνο εμπόδιο ενάντια στην κρατική επιβολή, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις ναρκομαφίες που αποτελούν υποπροϊόντα τους.

Σήμερα 9 Σεπτεμβρίου εισβάλαμε αιφνιδιαστικά και στοχευμένα στην πλατεία Εξαρχείων, εντοπίσαμε εμπόρους ναρκωτικών και τους δόθηκε το μήνυμα που τους αρμόζει».
Βεβαίως, αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό στις Αρχές, γιατί φαίνεται πως συνεχίζονται πρακτικές αντεκδίκησης που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως αυτές μπορούν να κλιμακωθούν ειδικά μετά την εκτέλεση του διακινητή «Χαμπίμπι»...

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αξιωματικοί της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως το άτομο που καταγράφεται να δέχεται την επίθεση είναι αλλοδαπός και δεν έχει σχέση με υποθέσεις ναρκωτικών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline