Σάββατο 20 Απριλίου 2024  07:44:58

H κόντρα Φίλη- Αμβρόσιου

Βέβαια ο ίδιος φρόντισε με απαράδεκτες γενικεύσεις να κατηγορήσει τον κλήρο, τους ιεράρχες και γενικά την Εκκλησία για την «επιλήψιμ稻 στάση της την περίοδο της Κατοχής και της Απριλιανής δικτατορίας.

Ως φανατικός πολιτικός, κακός υπουργός, κακώς πληροφορημένος, ως ανιστόρητος για τα θέμα Θρησκείας, δηλαδή αυτά που ανέλαβε να διοικήσει και να επιλύσει.

Διαμαρτύρεται όμως δικαίως για τους –σχεδόν υβριστικούς και μειωτικούς- χαρακτηρισμούς, που εκτοξεύτηκαν εναντίον του. Βαρύτατο το ολίσθημα, ιδιαίτερα όταν εκτοξεύονται από χείλη αρχιερέως. Ο κ. Φίλης καυτηρίασε όμως και τα κηρύγματα μίσους του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου επισημαίνοντας ότι θίγουν την ίδια την Εκκλησία. «Ο κ. Αμβρόσιος έχει κυκλοφορήσει στην επαρχία του ένα φυλλάδιο όπου με αποκαλεί φίδι και έχει ένα γνωμικό που λέει ότι όλοι οι χονδροί είναι βλάκες» είπε και κατέθεσε το φυλλάδιο μίσους στα πρακτικά. «Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προκλητικά» συμπλήρωσε ο υπουργός. «Δεν είναι δυνατόν να κάνει ο κ. Αμβρόσιος τέτοια αντιχριστιανική εκστρατεία» είπε και κάλεσε την διοίκηση της Εκκλησίας να τοποθετηθεί στο θέμα.

Ανέφερε, μάλιστα ότι μετά την κατάρα να του σαπίσει το χέρι ο κ. Αμβρόσιος έκρουσε και τις καμπάνες για τον επικείμενο θάνατό του. «Ευτυχώς ο θεός μακρόθυμος και πολυέλεος δεν ακούει τους Αμβρόσιους» συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι ο Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει της Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα του Έθνους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline