Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  23:15:24

Σε Πορτογάλους η υαλουργία Γιούλα - Βουλγαράκη

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της ιστορικής υαλουργίας Γιούλα των Βουλγαράκηδων στην πορτογαλική Vidro.

Πέρσυ τον Νοέμβριο, περίπου ένα χρόνο πίσω, η διοίκηση της εταιρείας είχε αναθέσει στη Citigroup Global Markets Limited να βρει αγοραστή για την ιστορική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1947 και έχει έδρα της το Αιγάλεω.

Η Γιούλα διατηρεί μεγάλα μερίδια αγοράς και μονάδες στα Βαλκάνια, ενώ το 80% του ετήσιου κύκλου εργασιών, προέρχεται από το εξωτερικό. Το γεγονός αυτό προσέλκυσε τους νέους ιδιοκτήτες καθώς το προϊόν και η τεχνογνωσία της εταιρείας αντισταθμίζουν το ρίσκο της χώρας.

Ιδιοκτήτες της Υαλουργίας Γιούλα είναι η οικογένεια Βουλγαράκη (τέσσερα αδέλφια) με ποσοστό 75%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από τις τράπεζες Εθνική και Eurobank.

Ο όμιλος αποτελείται από έξι εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Ουκρανία. Διαθέτει επτά μονάδες παραγωγής, με 15 κλιβάνους τήξεως γυαλιού και 49 γραμμές σχηματοδότησης προïόντων, οι οποίες παράγουν ετησίως πάνω από 2 δισ. τεμάχια προϊόντων συσκευασίας, 125 εκατ. τεμάχια επιτραπέζιων προϊόντων, 52.000 τόνους φαρμακευτικό γυαλί και 650.000 τετραγωνικά μέτρα διακοσμητικό τζάμι.

Η Γιούλα σε επίπεδο λειτουργικών κερδών διατηρεί υψηλές επιδόσεις και είναι leader στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, αλλά ταυτόχρονα έχει και υψηλά χρηματοοικονομικά κόστη λόγω του δανεισμού της. Επίσης, ο εμφύλιος στην Ουκρανία είχε αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι δύο μονάδες που διατηρεί εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση αφορά όλες τις μονάδες της Γιούλα, πλην αυτές στην Ουκρανία που θα παραμείνουν στον έλεγχο της οικογένειας Βουλγαράκη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline