Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  01:35:06

Κούγιας, Κράτσα, Λιβανός θύματα του διαρρήκτη του Κολωνακίου

Ολο και περισσότερο επώνυμοι και δημόσια πρόσωπα γίνονται στόχοι διαρρήξεων και ομάδων από κλέπτες, ευτυχώς χωρίς συμπτώματα ληστείας για τους ίδιους. Φροντίζουν οι κλέπτες και ληστές να λείπουν, δηλαδή τους παρακολουθούν από καιρό.

Πίνακες, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και χρήματα στο στόχαστρο σεσημασμένου διαρρήκτη με προτίμηση το Κολωνάκι αυτή τη φορά, μετά την Κηφησιά, την Πολιτεία, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και την Εκάλη.

Πλήθος πασίγνωστων δικηγόρων, πολιτικών, επιχειρηματιών κλπ., έγιναν στόχος του διαρρήκτη του Κολωνακίου. Θύματά του έχουν πέσει το γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, το γραφείο της πρώην ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα και σημερινής προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, γραφεία δικηγόρων, γνωστές επιχειρήσεις του Κολωνακίου στον χώρο των ενδυμάτων, νυφικών κλπ.

Ο 45χρονος Έλληνας διαρρήκτης συνελήφθη στο Ίλιον, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον, αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι συνεργοί του.
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε ειδική ομάδα Αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό των δραστών υποθέσεων κλοπών από καταστήματα και γραφεία στην περιοχή του Κολωνακίου, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 45χρονου.

Συγκεκριμένα, ο δράστης παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου ή τα παράθυρα των κοινόχρηστων χώρων εισέρχονταν σε γραφεία και καταστήματα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ακολούθως, από την κατ' οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρτήματα Η/Υ, πίνακες ζωγραφικής, εμπορεύματα καταστημάτων, κλειδιά καταστημάτων, αντικλεπτικοί μηχανισμοί ενδυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 85 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας το 2012, κατά την οποία οι δράστες, φορώντας στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν φορτηγό όχημα που μετέφερε προϊόντα καπνού.

Επισημαίνεται ότι, ο 45χρονος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για αντίστοιχα αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών συνεχίζεται.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline