Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:36:35

Νέα δύσκολα για τον Β. Παπαγεωργόπουλο

Την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του τ. δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης μεγάλων κονδυλίων από τα ταμεία του δήμου, τη δεκαετία 1999-2008, πρότεινε χθες προς το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Συγκεκριμένα πρότεινε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης και εφόσον υιοθετηθεί από τον ΑΠ η πρότασή του, τότε θα γίνουν αμετάκλητες οι ποινές κάθειρξης 12 ετών για τον Β. Παπαγεωργόπουλο (για λόγους υγείας έχει αποφυλακιστεί), 20 ετών και 6 μηνών για τον Παν. Σαξώνη (υπεύθυνο ταμία για τη διαχείριση των χρημάτων του δήμου), 13 ετών και 5 μηνών για τον Μ. Λεμούσια (τ. γ. γραμματέα του δήμου), από 2 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή για δύο τ. οικονομικούς διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Δίκη

Στη χθεσινή δίκη στο ποινικό τμήμα ΑΠ οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να προκαλέσουν ρήγμα στην καταδικαστική απόφαση (για υπεξαίρεση σχεδόν 18 εκατ. ευρώ από τον Π. Σαξώνη και άλλα βαριά αδικήματα, ανάλογα με το είδος και τον βαθμό ευθύνης καθενός, όπως πλαστογραφία, «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κλπ.) επικαλούμενοι κενά και ασάφειες στην αιτιολογία της, καθώς και ακυρότητες της όλης διαδικασίας.

Ο εισαγγελέας Χ. Βουρλιώτης απέκρουσε όλες τις αιτιάσεις κρίνοντας ορθά αιτιολογημένη την καταδίκη τους, καθώς και το σκεπτικό για τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους και τις ευθύνες που καταλογίζονται στον καθένα, ενώ ως πολιτική αγωγή παρέστη η σημερινή δημοτική αρχή υπό τον Ιω. Μπουτάρη, που άσκησε επίσης αίτηση αναίρεσης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline