Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:17:59

Θεοδωράκης και Γλέζος κατά της έκδοσης των «8» στην Τουρκία

Πρωτοβουλία πολιτών, συνταγματολόγων, πανεπιστημιακών, δικηγόρων, μηχανικών και εκπαιδευτικών.

Κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου τάσσεται πρωτοβουλία πολιτών, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Απόστολος Δοξιάδης καθώς και συνταγματολόγοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, μηχανικοί και εκπαιδευτικοί.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν την Τρίτη τα μέλη της πρωτοβουλίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας τονίστηκε ότι σε περίπτωση παράδοσής τους στην Τουρκία οι στρατιωτικοί κινδυνεύουν με βασανιστήρια, ηθική, ψυχική και φυσική εξόντωση.

«Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα επιβάλλει να σεβαστούμε και αυτούς τους ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων στη δική του τοποθέτηση ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ενώ στην υποχρέωση την Ελλάδας να παράσχει άσυλο στους στρατιωτικούς αναφέρθηκε και ο Μανώλης Γλέζος.

Συνέντευξη Τύπου για το ίδιο ζήτημα διοργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 12.00, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε συνεργασία με την «Solidarity Now».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline