Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:30:30

Κ. Χατζηδάκης: Καταρρέει η Κυβέρνηση και η Οικονομία της χώρας.

Με μία ομιλία του στην Κηφισιά χθες Κυριακή και μία συνέντευξή του στον SKAI ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέλυσε τη ζοφερή κατάσταση αποτυχίας και κρίσης, στην οποία έχει οδηγήσει την χώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μέσα σε λαϊκή κατακραυγή και απαισιοδοξία, όπως καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με ποσοστά 80-85% απογοήτευσης και απελπισίας για το αύριο του τόπου και της Κοινωνίας, ο κ.Χατζηδάκης στην ομιλία του κατά την κοπή της βασιλόπιτας στην τοπική οργάνωση ΝΔ Κηφισιάς, τόνισε την ανάγκη μιας μεγαλύτερης λαϊκής κινητοποίησης ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε λυτρωτικές πρόωρες εκλογές. Πολύ περισσότερο όταν η ανικανότητα των κυβερνώντων είναι πασίδηλη, καθώς τα λάθη τους είναι μεγάλα και βυθίζουν την χώρα στην ακυβερνησία και την οικονομία σε διαρκή χειροτέρευση. Η ΝΔ τόνισε ο κ.Χατζηδάκης έχει συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, δεν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και βλέπει διαρκώς να αυξάνεται στο πρόσωπο του Κ.Μητσοτάκη η πλειοψηφική συσπείρωση και μάλιστα σε εντυπωσιακά ποσοστά διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η θεσμοθέτηση του κόφτη για μετά το 2018 θα είναι βαριά κληρονομιά που θα πρέπει να απαλύνουμε τις συνέπειές της (...) αλλά θα μιλήσουμε με ειλικρίνεια στον λαό... Δεν υποσχόμαστε θαύματα»

Την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο της Κύπρου για την έξοδο από τα μνημόνια επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης , τονίζοντας ότι «η περήφανη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού του 2015 στοίχισε 15.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για επιστροφή στην κανονικότητα με κυβέρνηση της ΝΔ. «Να ακολουθήσουμε το δρόμο της Κύπρου να μιμηθούμε αυτό το κομμάτι του ελληνισμού, που βγήκε από τα μνημόνια με λιγότερους φόρους, λιγότερο δημόσιο και περισσότερη αξιοκρατία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Δεν υποσχόμαστε θαύματα» διευκρίνισε πάντως.

«Δεσμευόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα με κανονική κυβέρνηση όπως στην Ιρλανδία και την Κύπρο (...)Δεν υποσχόμαστε θαύματα» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Ο κόσμος πίστεψε τα ψέματα των λαϊκιστών, και αντί να πάμε μπροστά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήγαμε πίσω και πληρώνουν οι φτωχότεροι. Ούτε από την πλευρά των δανειστών υπάρχουν αθώα παιδιά, όμως από το 2015 έγιναν τραγικοί χειρισμοί, και η διαπραγμάτευση κόστισε 86 δισεκ. ευρώ» σημείωσε.

«Η διαπραγμάτευση του καλοκαιριού 2015, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλπ. στοίχισε 15.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό» ανέφερε

Ο βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2014 το ΔΝΤ σε έκθεσή του ζητούσε μέτρα της τάξεως των 3 δισεκ. ευρώ για το 2015 – 2016 και τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήραν τα διπλασία μέτρα.

«Μάς έχει στοιχίσει πολύ η αναξιοπιστία σε θέματα όπως τα ενεργειακά. Κάνουν μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα και αναμένεται να προξενήσει νέα προβλήματα» προειδοποίησε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline