Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:59:38

«Οι μαγκιές του δε ψηφίζω είναι τσάμπα»

Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζει κατάρρευση στις δημοσκοπήσεις και την κοινωνία οι διαφοροποιήσεις του πρώην αρχηγού της ΝΔ, που ηττήθηκε πέρυσι από τον Κυριάκο Μειμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2016..

Προπαγάνδα μισής ώρας ακολούθησε στην «εκπομπή του ΣΥΡΙΖΑ» κάθε απόγευμα στην ΕΡΤ, με απίθανες εκδοχές και προεκτάσεις των δηλώσεων Μειμαράκη, που κατήγγειλε μαγκιές του κ.Βορίδη αλλά υπήρξαν δικοί του πολιτικοί παλληκαρισμοί, μετά μήνες σιωπής. Δηλώσεις αιχμηρές, που μάλλον θα δώσουν στην ευκαιρία στους επικριτές του κ .Μητσοτάκη, σε παραγκωνισμένους «καραμανλικούς» και στους δημοσιογράφους της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν διάφορα- γνωστά και ευφάνταστα- σενάρια εξελίξεων, ρήξεων, διαφωνιών στη ΝΔ, διχασμών ανάμεσα σε δεξιούς και φιλελεύθερους κλπ κλπ.

Με πρωτοβουλία του κάλεσε τους συντάκτες της Βουλής και επεχείρησε άκομψο και ανεπιτυχές «άδειασμα» ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με την θέση του για την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έχει διατυπωθεί από τον αρχηγό της, ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγσης.

Όπως είπε σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «τα εκ του ασφαλούς "δεν ψηφίζω" είναι τσάμπα μαγκιές», ενώ πρόσθεσε πως η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση διαφέρει από εκείνη του καλοκαιριού του 2015, καθώς η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε έτσι ξεκάθαρες αποστάσεις από την "γραμμή" της ηγεσίας του κόμματος ενώ επανέλαβε, σε ό,τι αφορά τον ίδιον, ότι είναι πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης σε βασικά ζητήματα.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος είχε εξάρει την στάση του κ. Μεϊμαράκη όταν ηγείτο της παράταξης, περίοδο κατά την οποία η ΝΔ είχε υπερψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα η οποία οδήγησε την χώρα σε αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline