Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  09:10:40

Ο Γιούνκερ τίμησε τον φούρναρη της Κω

«Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες» είχε πει πριν από μήνες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εντυπωσιασμένος από την ανιδιοτελή συνεισφορά του στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Σήμερα, ήρθε η ώρα να τον τιμήσει και προσωπικά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν μέσω του δημάρχου του νησιού, έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα στον Διονύση Αρβανιτάκη. «Ευχαριστώ για όσα έκανες!» του έγραψε.

Ο «φούρναρης της Κω» Διονύσης Αρβανιτάκης είχε συγκινήσει όλη την Ευρώπη μοιράζοντας καθημερινά, δωρεάν ψωμί σε πρόσφυγες.
«Εγώ κάποτε πείναγα και γι' αυτό τώρα κάνω αυτό το πράγμα» έλεγε με σεμνότητα μετά τις τιμητικές αναφορές του Γιούνκερ.
«Ήμουν μετανάστης στην Αυστραλία το 1957. Πούλαγα κουλούρια στον Άγιο Νικόλα στα Κάτω Πατήσια και έφυγα το 1959 και γύρισα εδώ το 1970, στην πατρίδα της συζύγου, στην Κω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φιλοξενούσαμε πρόσφυγες, μόνο ξένους τουρίστες, οι οποίοι μας κάνανε πλούσιους. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Εγώ δούλεψα και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου και γίναμε αυτοί που γίναμε».

Και εξηγούσε το φιλανθρωπικό του έργο, διερωτώμενος παράλληλα «πού είναι το κράτος;»: «Δίνουμε ψωμιά, ντόνατς, γλυκά, απ' όλα. Δύο αυτοκίνητα κάθε μέρα. Γυρνάμε και τα μοιράζουμε στα πεζοδρόμια, εκεί κοιμούνται οι άνθρωποι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline