Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  07:59:19

Νέο κόμμα πανελλήνιας δικτύωσης με μέντορα τον Α. Παπαδόπουλο.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος θεωρείται ως ο μέντορας της όλης κίνησης, δεν συμμετέχει σε θέσεις ευθύνης αλλά στηρίζει ενεργά το όλο πολιτικό εγχείρημα.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν στην Αθήνα, παρουσία 725 συνέδρων της από όλη την Ελλάδα, διεξήγαγε το ιδρυτικό της συνέδριο η Δημοκρατική Ευθύνη το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου.

Η πολιτική κίνηση που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 εξελίχθηκε επισήμως σε πολιτικό κόμμα, μέσα από τη διήμερη διαδικασία κατά την οποία εξέλεξε τα όργανά της και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Γενικό Συμβούλιο.

Σε μία δομή με πρακτική σημασία αλλά και πολύ έντονο πολιτικό συμβολισμό, η Δημοκρατική Ευθύνη ορίζει άλλον Πρόεδρο, εγγυητή της εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος και άλλο Γενικό Γραμματέα, δηλαδή πολιτικό επικεφαλής και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη ενώ Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος από τη Λάρισα.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος δεν συμμετέχει σε θέσεις ευθύνης αλλά στηρίζει ενεργά το εγχείρημα. "Μόνον ένας δρόμος υπάρχει," δήλωσε στην ομιλία του ο κος Παπαδόπουλος:" Να αναλάβουν τα ηνία της χώρας πρωτοπόρες δυνάμεις που προέρχονται από έναν καινούργιο κόσμο που γεννιέται μέσα από την κρίση. Από τον χώρο των νέων επιχειρηματιών, τον χώρο τον πνευματικό, τον επαγγελματικό, τον επιστημονικό, τον εργασιακό, τον αγροτικό και τον κοινωνικό, για να διαλύσουν τους μύθους, να αποκαλύψουν αλήθειες και να απαλλάξουν τη χώρα από τις συσκοτισμένες δυνάμεις της αδράνειας, της ιδιοτέλειας, της δημοκοπίας και του παραπλανητικού λαϊκισμού θεμελιώνοντας ένα διατηρήσιμο και αξιοπρεπές μέλλον".

Η οργανωτική δομή

Γενικός Γραμματέας και πολιτικός επικεφαλής: Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος, ιδρυτικός εταίρος δικηγορικής εταιρείας

Πρόεδρος: Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος

Αντιπρόεδροι: α) Αναστάσης Καραμπογιάς, δικηγόρος
β) Σπύρος Ζαφείρης, επιχειρηματίας logistics

Μέλη Εκτελεστικού: Σαββίδης Βασίλης, Διεθνολόγος, πρώην στέλεχος ΟΗΕ
Αθανάσιος Γραμμένος, Διδάκτορας διεθνών σχέσεων
Δημήτρης Γκιόκας, Οικονομολόγος
Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Πειραιώς
Γιάννης Μητλιάγκας, σύμβουλος επιχειρήσεων
Σαράντος Ψυχάρης, καθηγητής και πρώην πρόεδρος ΑΣΠΑΙΤΕ
Πασχάλης Βλάχος, διευθυντής διεθνών συμβάσεων μεγάλης πολυεθνικής, οικονομολόγος
Γλυκερία Καρρά, Διδάκτωρ Θεωρητικής Φυσικής, πρώην τραπεζικό στέλεχος
Θανάσης Σκαλτσώνης, γεωπόνος, σύμβουλος αγροτικής ανάπτυξης
Περικλής Γκουντόπουλος, ψυχίατρος
Κατερίνα Γαργάλα, δικηγόρος
Παναγιώτης Δραγουμάνος, οικονομολόγος, στέλεχος επιχειρήσεων
Είναι ολοφάνερη η πολύπλευρη επαγγελματικά, ηλικιακά και πανελλήνια η στελέχωση του νέου κόμματος στον χώρο της κεντρο-αριστεράς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline