Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:32:37

Τζόνσον: Ποιος θα πληρώσει το BREXIT τελικά

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κινδυνεύει να αναγκαστεί να δώσει χρήματα στη Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο του Brexit και όχι το αντίστροφο, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η άποψη που εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη στην Daily Telegraph είναι αντίθετη από τη θέση της ΕΕ, που αναμένεται να παρουσιάσει έναν συνολικό λογαριασμό στο Λονδίνο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, το οποίο θα κληθεί να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές του δεσμεύσεις για διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και ταμεία.

Εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσό στα 40-60 δισ. ευρώ, ενώ οι Financial Times το υπολίζουν στα 100 δισ. ευρώ, αν προστεθούν οι νέες απαιτήσεις που πρόβαλαν η Γαλλία και η Γερμανία κι αφορούν τις αγροτικές επιδοτήσεις. Το Λονδίνο έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να καταβάλει ένα τέτοιο ποσό.
Ο Τζόνσον στη συνέντευξή του χαρακτήρισε μάλιστα γελοία τα ποσά που ακούγονται. «Θέλουν να αφαιμάξουν εντελώς αυτή τη χώρα με τον λογαριασμό τους», είπε και απείλησε ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση και «να μην πληρώσει δεκάρα». Η ΕΕ εκείνη που ρισκάρει να αναγκαστεί τελικά να ανοίξει το πορτοφόλι, πρόσθεσε.

Ακόμη, καταδίκασε τις «βάρβαρες τεχνικές διαπραγμάτευσης των Βρυξελλών». Κάνοντας αναφορά στο γνωστό τραγούδι των Eagles, συμπλήρωσε ότι ο «Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ νομίζει ότι (η ΕΕ) είναι το Hotel California, όπου μπορείς να πληρώσεις τον λογαριασμό, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις. Κάνει λάθος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline