Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:08:45

Εξι εντυπωσιακά κορίτσια ομορφαίνουν το μέλλον του ανσάμπλ

Η εθνική ομάδα του ανσάμπλ έχει θέσει ως απώτερο στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ έξι λιλιπούτεια κορίτσια, η εθνική ομάδα του ανσάμπλ, είχαν συγκινήσει και γεμίσει υπερηφάνεια τους φίλους του αθλητισμού.

Αθλημα με ημερομηνία λήξεως, όμως, η ρυθμική, έγιναν πολλές αλλαγές στις... συνθέσεις και παρόλο που πολλές φορές το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε ανάμεσα στα 12 κορυφαία του κόσμου, δεν κατάφερε να χαρίσει ανάλογες στιγμές με αυτές της διοργάνωσης του 2000. Εδώ και λίγους μήνες, εν όψει του 2020, έχει αρχίσει νέα προσπάθεια για το «χτίσιμο» μιας νεαρής ομάδας. Τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν πριν από λίγες ημέρες σε διεθνή αγώνα, στο Ισραήλ, αποτελούν ένα θετικό μήνυμα.

Η Χρύσα Μουτάφη, η Αγγελική Αποστολίδου, η Αναστασία Δογραμματζή, η Μαριάννα Μανδέλλου, η Ζωή Ντίτσιου και η αναπληρωματική Μυρτώ Αθανασουλάκη δουλεύουν υπό τις οδηγίες της Ιρίνα Ιλίεβα. Η φημισμένη προπονήτρια με βοηθό τη χάλκινη ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Εύα Χριστοδούλου, μοχθούν για να δημιουργήσουν μια πολλά υποσχόμενη ομάδα. «Τα παιδιά είναι άπειρα από αγώνες. Εχουν το ελληνικό πείσμα και δουλεύουν με πάθος. Είναι 15 και 16 ετών, με μεγαλύτερη τη Μουτάφη (17).

Πρόκειται, ίσως, για την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών. Η προπόνηση είναι συντηρητική διότι θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το Τόκιο. Με τη βοήθεια της ομοσπονδίας, εμείς, η παλιά γενιά, βρίσκουμε κοινούς κώδικες με τη νέα και προχωράμε», δήλωσε στην «Κ» η Εύα Χριστοδούλου. Η Εθνική διαθέτει δύο εντυπωσιακά προγράμματα. Στα «πέντε στεφάνια» έχουν μουσική υπόκρουση το «Πέταγμα της Μέλισσας» του Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ και στις «τρεις μπάλες - δύο σχοινάκια» χορεύουν υπό τους ήχους του «Stanga» των Σάγκι Αμπιτμπούλ και Γκάι Χαλίβα. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των παιδιών στον πρώτο αγώνα.

Οι χορογραφίες της Ιλίεβα είναι εντυπωσιακές, το ίδιο και οι μουσικές που έχει επιλέξει. Στο μπαλέτο συνεργαζόμαστε με τον Γιώργο Παπαθανασίου. Υστερα από τον πρώτο αγώνα μας στο εξωτερικό είχαμε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια. Το πρόγραμμα με τα πέντε στεφάνια εντυπωσίασε κριτές και φιλάθλους. Στόχος μας είναι μία καλή θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν μιλάμε για μετάλλια. Θέλουμε τα παιδιά να κάνουν καλές εμφανίσεις και όλα τα άλλα θα έρθουν. Οι προπονήσεις τους είναι διπλές και, κάποιες φορές, οι συνθήκες δύσκολες (ζέστη κ.λπ.). Το καλό είναι ότι έχουν δέσει ως ομάδα και, μάλιστα, κανονίσαμε να πάμε και όλοι μαζί διακοπές για πέντε ημέρες, ώστε να χαλαρώσουν», μας είπε η Αθανασούλα Λαμπροπούλου - Συροπούλου, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ρυθμικής και παλαιά πρωταθλήτρια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline