Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  18:14:49

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο έθνος

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το έθνος», είπε ο ο Πρόεδρος της Κομισιόν από το βήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου.

Στην ομιλία του μετά από την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Γιούνκερ ανέφερε ότι σε όλη του τη σταδιοδρομία προσπάθησε πάντα να σεβαστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού «γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια» υποστήριξε τονίζοντας ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,1 % το 2017 και κατά 2,5 % το 2018.

«Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά άτομα χωρίς εργασία, αλλά η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3 % το προηγούμενο έτος. Το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι οχτώ φορές μεγαλύτερο από τον στόχο του προηγούμενου έτους και ήδη υπερβαίνει τον στόχο του τέλους του προγράμματος στα μέσα του 2018», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε ότι «Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να επέλθουν δεν πρέπει να θεωρηθούν ως επιβολή. Στην πραγματικότητα είναι το κλειδί για τη μελλοντική ευημερία της χώρας αυτής», εξήγησε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline