Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:56:51

Καταδικάστηκε σε 8 μήνες για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα

Σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κώστα Βαξεβάνη, στη δίκη που είχε με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναφέρει ότι έκρινε ένοχο τον εκδότη δημοσιογράφο για δυσφήμηση διά του Τύπου στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά σε προσβλητικό δημοσίευμα κατά της Λίνας Νικολοπούλου.
Ο δημοσιογράφος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Η μήνυση αφορούσε σε δημοσίευμα στο περιοδικό Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».
Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορούμενου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου είχε προτείνει ο εισαγγελέας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης υποκατέστησε τη Δικαιοσύνη.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή, καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.
Καταλήγοντας πρόσθεσε πως «η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμηση».
Παράλληλα, επεσήμανε πως υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση, αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline