Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:15:23

Εισαγγελική πρόταση για δίωξη Ψυχάρη-στελεχών της Alpha Bank

Εδώλιο για δέκα τραπεζικά στελέχη, στο πλαίσιο της υπόθεσης δανειοδότησης ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσιογραφικοί Οργανισμού Λαμπράκη, δείχνει με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας κυρία Αικατερίνη Αντωνίου.

Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει επίσης ότι πρέπει να παραπεμφθεί ο τέως εκδότης του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης, για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το ποσό χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις για την τράπεζα, βαρύνοντας τα στελέχη της με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Τί είχε απαντήσει ο ΔΟΛ

Μετά την άσκηση της δίωξης για την υπόθεση, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων» και ανέφερε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline