Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:34:23

Σγουρός: Στη θέση της Ρ. Δούρου θα είχα παραιτηθεί

«Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί επί των ευθυνών της. Εγώ παρέδωσα την περιφέρεια με αποθεματικό 350 εκατ. ευρώ» είπε ο πρώην περιφερειάρχης.


«Τα θέματα της προσωπικής ευθιξίας είναι προσωπικά. Εγώ, όμως, θα είχα παραιτηθεί» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σγουρός το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 για τις πλημμύρες στη Μάνδρα που άφησαν πίσω τους 21 νεκρούς.

Σε ερώτηση για τον αν η Ρένα Δούρου έχει ευθύνες ο κ. Σγουρός απάντησε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει αν έχει ή δεν έχει ευθύνη. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί επί των ευθυνών της».

Απαντώντας, δε, σε όσα λέγονται από την πλευρά Δούρου για την κατάσταση στην οποία παρέλαβαν την Περιφέρεια ο Γιάννης Σγουρός ήταν κατηγορηματικός: Εγώ το 2014 ωρυόμουν ότι η Περιφέρεια έχει γερό αποθεματικό 350 εκατ. ευρώ έχει έτοιμα έργα. Από εκείνη την εποχή άνοιξε ο ασκός του Αιόλου που δεν έσκισαν τα μνημόνια και πλέον έχουν μπει σε μια διαδικασία υπερδέσμευσης όπως γινόταν παλιά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεσμεύουν 2 δισ. ευρώ ενώ στο ταμείο υπήρχαν 350 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας για τις αρμοδιότητες διευκρίνισε ότι τον Οκτώβριο του 2011 μετέφεραν την αρμοδιότητα για τα ρέματα στις περιφέρειες γιατί δεν είχε χρήματα το κράτος ενώ «η Αττική θέλει 3 δισ. ευρώ για να θωρακιστεί»

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο ίδιος και η παράταξή του «είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των πληγέντων».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline