Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:11:14

Βορίδης: Ο κ. Καμμένος συνεχίζει την απόπειρα εξαπάτησης της Βουλής

Δεν έμεινε παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να καταρτιστεί η σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με τον Παπαδόπουλο κι όχι απευθείας και ανέλαβε εργολαβικά να τον βάλει στη δουλειά». Αυτό ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στη συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Καθώς, δε, οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης αντέδρασαν, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε προς τα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Ο ποινικός χαρακτηρισμός θα αποδοθεί. Θα έπρεπε να τον αποδώσετε εσείς, αλλά κάνετε άσχημα γιατί χρεώνεστε βαριά επιλήψιμες συμπεριφορές που ευθέως παραβιάζουν τον νόμο για τις συμβάσεις». «Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος, που αρέσκεται να χασκογελάει, να λέει εξυπνάδες και να εκτοξεύει ύβρεις, θα βρεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Η επόμενη Βουλή θα είναι εδώ και θα αποφασίσει» πρόσθεσε.

Ανατρέχοντας στην ομιλία του κ. Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τον κατηγόρησε για συνέχιση της απόπειρας εξαπάτησης της Βουλής, εντός του Σώματος.

Όπως είπε, συνομολογήθηκε τελικά εδώ αυτό που ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ως δήθεν ανύπαρκτο και σημείωσε «Ανύπαρκτο, λέει, το έγγραφο γιατί δεν έχει κατατεθεί. Αλλά συνομολογήθηκε το περιστατικό που είναι το μείζον. Δηλαδή, όχι αν κατατέθηκε το έγγραφο, αλλά αν πήγε να συλλάβει τον ταξίαρχο. Αυτό συνομολογήθηκε».
Επίσης, ο κ. Βορίδης καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι θυμήθηκε «από το 1991 κάποιες σχέσεις, κάποια δουλειά» και συνέκρινε 67 εκατ. δραχμές με 66 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το θέμα του πληρεξούσιου και ότι αυτό είναι «αυθεντικό» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν αυτό δεν είναι δεσμευτικό. «Είναι αυθεντικό και απευθύνεται από την αεροπορία προς το ελληνικό κράτος. Δεσμεύει, δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο η υπογραφή ενός ανθυπολοχαγού; Που το βρήκαμε αυτό;» είπε.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε, εξάλλου, τον κ. Καμμένο ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ενώ δεν ενημέρωσε ότι πληρεξούσιος θα είναι μία ελληνική ανώνυμη εταιρεία από την Αξιούπολη Κιλκίς. «Αυτή η εταιρεία είναι και πληρεξιούσιος -κατά σύμπτωση- και της Ιορδανίας και του Κατάρ. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται στους οικονομικούς φορείς (βλ. Σαουδική Αραβία) που συμμετέχουν σε διαδικασίες σύναψης (δηλαδή όλη τη διαπραγμάτευση) και εκτέλεσης έργων-προμηθειών στον τομέα της άμυνας, να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ενδιάμεσο, μεσάζοντα ή πράκτορα κατά τη διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης της σύναψης» επισήμανε.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο, ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Όταν μία εταιρεία που εμφανίζεται ως πληρεξούσιος και της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και της Ιορδανίας, χτύπησε κανένα καμπανάκι; Μήπως και δεν είναι πληρεξούσιος και κάνει αυτήν τη δουλειά επαγγελματικά ή το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους; Γιατί το νόημα της διατάξεως αυτής είναι να μη βγαίνουν προμήθειες. Αλλά ακούσαμε και το άλλο το ωραίο εδώ, ότι δεν είναι πώληση. Στην πώληση δεν υπάρχει διαφθορά; Δεν βγαίνουν λεφτά από την πώληση;».

Εξάλλου, υποστήριξε ότι ο πρέσβης της χώρας μας στο Ριάντ λέει πως «τον κ. Βασίλη (Παπαδόπουλο) τον φίλο του κ. Πάνου (Καμμένου) δεν τον ξέρει η Σαουδική Αραβία» και ανέγνωσε ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε πως υπάρχει έγγραφο που έφυγε στις 12 Ιουνίου από τη διεύθυνση του στρατού εδώ και ρωτάει ποιος έχει οριστεί αρμόδιος για να υπογράψει, το οποίο δεν απαντήθηκε, ενώ στις 13 Ιουνίου «έφυγαν τα αεροπλάνα να φορτώσουν τους δικούς μας να υπογράψουν με τον Παπαδόπουλο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline