Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:36:54

Βαθαίνει κι άλλο η ρήξη Στουρνάρα- Μαξίμου

Δεν υπάρχουν καν οι παλιές υπηρεσιακές σχέσεις με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αρμόδιο Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο. Έχουν παγώσει τελείως με τον Γ. Στουρνάρα ή γίνονται μέσω τρίτου προσώπου.


Καμία συνάντηση εδώ και πολλούς μήνες με τον Πρωθυπουργό σε θεσμικό επίπεδο.
Αντίθετα η παλαιά αντιπαλότητα προς τις απόψεις και την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος οξύνθηκε πιο πολύ, έλαβε διεθνή χαρακτήρα διαμαρτυρίας εναντίον του και δημοσιοποιήθηκε με ειδική ανακοίνωση «σωφρονισμού και ανάκλησης στην τάξη».

Η νέα και οξεία σύγκρουση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αναζωπυρώθηκε ως προς το θέμα της καθαρής εξόδου στις αγορές, που πρόβαλλε ως όραμα και βέβαιο επίτευγμα πολλές φορές τις ημέρες των Εορτών ο Πρωθυπουργός.
Με αφορμή την έκθεση για την νομισματική πολιτική ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα επιτήρησης και τα μνημόνια, δεν μπορεί να είναι αυτόματη και εύκολη, αλλά θα πρέπει να γίνει με προληπτική γραμμή στήριξης της οικονομίας.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κυβέρνησης και πηγές του Μαξίμου έκαναν λόγο «για έναν αποτυχημένο πρώην Υπουργό Οικονομίας». Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

Σύμφωνα με άριστες πληροφορίες, το Μαξίμου έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, σχετικά προς τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις που λαμβάνει ο διοικητής της ΤτΕ σε μείζονα για την χώρα θέματα για την πορεία της Οικονομίας και την έξοδο από την κρίση τον ερχόμενο Αύγουστο.
Υπέρ της προληπτικής γραμμής έχει ταχθεί στο παρελθόν και ο ίδιος ο Ντράγκι, ο οποίος προσφάτως φρόντισε να διορθώσει δηλώνοντας «ότι είναι στο χέρι της Ελληνικής Κυβέρνησης το αν θα επιλέξει ένα τέταρτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ή όχι».

Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας είχε ενημερώσει για τις απόψεις του αυτές τον πρόεδρο και τα άλλα μέλη της ΕΚΤ τα οποία φέρονται να δικαιολόγησαν το δικαίωμα του να εκφέρει ανάλογες προτάσεις και συστάσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση.
Για να ακολουθήσει από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο δημόσια σύσταση-καταγγελία του διοικητή ότι λειτουργεί σχεδόν υπομονευτικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline