Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:19:09

Η Συνάντηση Νίμιτς-Κουμουτσάκου

«Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας. Γι' αυτό και κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να προβλέπει: Πρώτον την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα, δεύτερον αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία και τρίτον, την υιοθέτησή της για όλες τις χρήσεις και από όλους.

«Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση για όλα αυτά είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής φέρεται να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις δύο χώρες καθώς και τις εσωτερικές αντιδράσεις που έχουν διαφανεί μετά τη δημοσιοποίηση των 5 προτάσεων που φέρεται να έχει κάνει ο ίδιος για το ονοματολογικό , οι οποίες περιέχουν όλες τον όρο «Μακεδονία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline