Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:11:00

Ντόρα αδειάζει Αδωνι που δεν θέλει τον όρο Μακεδονία

Θα είναι εθνική ήττα για την Ελλάδα αν αλλάξει μόνο το όνομα FYROM χωρίς αλλαγές σε σύνταγμα και αλυτρωτισμό προειδοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά στελεχών της ΝΔ που αρνούνται λύση με τον όρο «Μακεδονία»: Εγώ δεν είμαι γραφική, απάντησε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών. αντιπαρατέθηκε έντονα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη για το Σκοπιανό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της σύνθετης ονομασία erga omnes αλλά εφόσον υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα άλλα -Σύνταγμα ΠΓΔΜ, αλυτρωτισμός κ.λπ.
«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα 'Μακεδονία' υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Προειδοποίησε δε πως «εάν το FYROM αλλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο καθώς υπήρξε υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε το θέμα των Σκοπίων θυμίζοντας ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση «όρθωσε το ανάστημά της» στο Βουκουρέστι.
Εξέφρασε δε τον φόβο ότι η κυβέρνηση πάει σε «σαλαμοποίηση» της κατάστασης, εξέλιξη η οποία θα απεμπολήσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, το οποίο λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης.

Ερωτηθείσα για την άποψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».
Για το ίδιο θέμα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24, η Ντ. Μπακογιάννη το είπε πιο καυστικά: «Και εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ, ειλικρινά...».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline