Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:10:23

Νέα κόντρα Γαβρόγλου - Μητσοτάκη για το άσυλο στα πανεπιστήμια

Κορυφώθηκε την Τετάρτη η αντιπαράθεση Κυριάκου Μητοτάκη και Κώστα Γαβρόγλου για τα κρούσματα βίας στα ΑΕΙ, με νέες δηλώσεις και ανακοινώσεις τους.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε χθες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και βρίσκονται καθημερινά δεκάδες μικροπωλητές. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση του ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή του καθεστώτος του ασύλου που διέπει τα ελληνικά τριτοβάθμια Ιδρύματα. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του: «Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη. Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές».

Πρόσθεσε ότι: «Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Σε ειρωνικό τόνο απάντησε ο υπουργός Παιδείας που ανέφερε ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου». Και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές. Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο».

Ο κ. Γαβρόγλου κατέληξε με τη φράση «αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline