Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  16:59:08

Οι φαυλότητες του Παύλου Πολάκη κατά τους βουλευτές της ΝΔ

Η Εξατομίκευση της κατηγορίας στον διατελέσαντα αλλά και σημερινό κατά Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, για την οποία ζητούν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής :

"..Ο Αναπληρωτής Υπουργός κος Πολάκης έχει την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ που αποζημιώνει το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης της χώρας. Ο συγκεκριμένος Υπουργός, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση προς τούτο κατ' άρθρο 15 ΠΚ ως εποπτεύων υπουργός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ προς την αποζημίωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ γνώριζε τα ανωτέρω ότι εξεδόθησαν σειρά παρανόμων αποφάσεων και υπήρξαν παράνομες πράξεις των Υπουργών Υγείας αναφορικώς με την τιμολόγηση φαρμάκων, καθώς και ότι παρανόμως δεν είχαν εκδοθεί δύο δελτία τιμών το έτος 2015, συνέχιζε να αποζημιώνει τις φαρμακευτικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και την NOVARTIS στις υψηλότερες τιμές και, ως εκ τούτου, εν γνώσει του ελάττωσε τα έσοδα του δημόσιου και ωφέλησε τις φαρμακοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και η Νοβάρτις που είχε φάρμακα, οι τιμές των οποίων θα μειώνονταν. Η δε συνολική αξία είναι μεγαλύτερη των 120.000 Ευρώ κατά παράβαση του άρθρου 256 περ. γ΄εδ ββ΄ του Ποινικού Κώδικα, σε συνδυασμό με το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα και συντρέχουν στην περίπτωση του οι επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν. 1608/50.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Να συγκροτηθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν οι ανωτέρω περιγραφόμενες συμπεριφορές των διατελέσαντων Υπουργών Υγείας κκ. Κουρουμπλή και Ξάνθου και αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη σχετικά με την πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία, πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 256 περ. γ΄ εδ. ββ΄ του Ποινικού Κώδικα, σε συνδυασμό και με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1608/50 "Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου" (ΦΕΚ Α' 301), όπως τροποποιημένο ισχύει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline