Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  00:00:31

Ασύλληπτες φαυλότητες του...αξιοκράτη Π. Πολάκη στις προσλήψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ολο και περισσότερο αποκαλύπτονται οι περιπτώσεις για αναξιοκρατικούς διορισμούς στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας.


Φουντώνουν οι αντιδράσεις κατά του αναπλ. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά την τοποθέτηση συνεργάτη του στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας, η διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) δεν ανανέωσε τη σύμβαση του διοικητικού διευθυντή κ. Βλασόπουλου που είχε μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων. Στη θέση του κ. Βλασόπουλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ως διοικητικό διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ρουσφετολογικά υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες.

"Και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου). Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση Πολάκη απολύθηκε η κ. Μαυρικάκη και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του κ. Πολάκη μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας κ. Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αμείβεται με το μισθό του Διοικητή Νοσοκομείου.

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κ. Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο του 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω απ' όλα και όλους τα ρουσφέτια Πολάκη " σημειώνει η Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπεύθυνος του τομέα υγείας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Κάποτε ήταν ένα νοσοκομείο. Μοντέρνο, σύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο και κλειστό. Στη Σαντορίνη. Την ίδια εποχή, η αριστερή αντιπολίτευση έχυνε αίμα, για να παραμείνει κλειστό. Όχι στην ιδιωτικοποίηση, όχι στη λειτουργία υπό την ΑΕΜΥ (ΑΕ του Δημοσίου) όχι, όχι, όχι. Την ίδια εποχή - και μέχρι σήμερα - ο κ. Πολάκης, καταληψίας του Υπουργείου Υγείας τότε, Αναπληρωτής Υπουργός σήμερα, καταγγέλλει όλους τους άλλους για διαφθορά και κακοδιαχείριση.

Η ΑΕΜΥ, στο μεταξύ, άνοιξε το νοσοκομείο με την υπογραφή του κ. Πολάκη, που πανηγυρίζει σήμερα για την ελλειμματική του λειτουργία. Σήμερα μαθαίνουμε πως ο κ. Πολάκης διορίζει τους φίλους του με εξοργιστικά υψηλές αποδοχές. Το ότι ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να αντιληφθεί τον διαχωρισμό των εξουσιών στη Δημοκρατία, το ξέρουμε. Το ότι δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της αξιοκρατίας, το έχουμε καταλάβει. Το ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει το Υπουργείο από το σπίτι, την οικογένεια και τους κολλητούς του, το μαθαίνουμε τώρα. Παύλο, πάθαμε λάστιχο".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline