Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:41:39

Επιστολή στον Ερντογάν από δύο μητροπολίτες

Την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, ζητούν με κοινή επιστολή τους στον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, οι μητροπολίτες Καστοριάς, Σεραφείμ, και Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας - Σουφλίου, Δαμασκηνός.

Με την εν λόγω επιστολή που εστάλη μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, οι δύο μητροπολίτες ζητούν την παρέμβαση του τούρκου προέδρου για την επιστροφή τους στις οικογένειές τους εν όψει των «Αγίων ημερών του Πάσχα».

Αναλυτικά, η επιστολή:

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες του Αγίου Πάσχα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των Χριστιανών, ως πνευματικοί οδηγοί των δύο στρατιωτικών, που από 1ης Μαρτίου ε.ε. κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, Αγγέλου Μητρετώδη, από την Καστοριά και Δημητρίου Κούκλατζη από την Ορεστιάδα, για καθαρά ανθρωπιστικούς και θρησκευτικούς λόγους ζητούμε την παρέμβαση Σας για την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους τις άγιες αυτές μέρες.

Προβαίνουμε σ' αυτή την πρωτοβουλία με την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι ο σεβασμός στην πίστη του άλλου είναι μια πανανθρώπινη αξία, την οποία εμείς ως υπεύθυνοι ταγοί της πολιτικής και της θρησκείας οφείλουμε να υπηρετήσουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline