Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίτσας: Δεν φοβάμαι σύρραξη με την Τουρκία -Άλλο στόχο έχουν οι προκλήσεις της Αγκυρας

Οι πολεμοχαρείς κορώνες των Τούρκων πολιτικών μένουν σε επίπεδο ρητορικής και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις, σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας.


Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία, αλλά σημείωσε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται για να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τα μάτια τους 24, για να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα «γκριζαρίσματος», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις της Αγκυρας, σχολίασε ότι αποσκοπούν στο να ανοίξουν κεφάλαια συζήτησης που δεν είναι στο συμφέρον της Αθήνας. Διαφώνησε με την άποψη πως η Τουρκία θέλει να «πλημμυρίσει» τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες και μετανάστες, όμως παραδέχτηκε ότι στρατηγική της ελληνικής πλευράς είναι αν μειωθούν οι ροές προς την ελληνική επικράτεια, οι οποίες είναι αυξημένες.
Αναφορικά με την επίθεση στη Συρία, δήλωσε ότι τέτοιες πολεμικές επιχειρήσεις γεννούν πάντα νέους πρόσφυγες, αλλά εκτίμησε ότι οι νέες ροές πρώτα θα επηρεάσουν τους γείτονες της Συρίας, όπως την Ιορδανία, κι όχι την Ελλάδα.