Σάββατο 20 Απριλίου 2024  14:48:21

Αντίθετη με την απλή αναλογική η Φώφη Γεννηματά

Την αντίθεσή της, στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε και η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά. Ταυτιζόμενη στο θέμα αυτό με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκη αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων και μέλος της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ Γ.Καμίνη.

Μιλώντας στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ, η κυρία Γεννημάτά είπε ότι «η απλή αναλογική μετατρέπει τους δήμους σε χώρο συναλλαγής και παραλυτικής ισορροπίας» και κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση πρόσθεσε: «Παίζουν και με το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αντιμετωπίζουν τον θεσμό ως κινητή εορτή». «Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος θα οδηγήσει σε «αποδυνάμωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης», αφού θα «υπάρξει αδυναμία λήψης αποφάσεων για την προώθηση κρίσιμων έργων που αφορούν την ζωή των δημοτών», σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι το «Κίνημα Αλλαγής» δεν συζητά «αποσπασματικά» αλλαγές του εκλογικού συστήματος και υπογράμμισε ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν στο «πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών και συναινέσεων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline