Σάββατο 20 Απριλίου 2024  04:41:13

ΣτΕ: Συνταγματική η έκπτωση Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη

Συνταγματική έκρινε το ΣτΕ την έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε με την από 2.1.2013 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος από το Εφετείο της Θεσσαλονίκης με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους. Η καταδικαστική απόφαση επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο.

Η καταδίκη του αφορούσε στην κατηγορία της μείωσης προστίμων τα οποία είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων από 89.000 σε 5.000 ευρώ, όταν ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με το Συμβούλιο της Επικρατείας να απορρίπτει τους ισχυρισμούς του
κρίνοντας ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του γ.γ. είναι συνταγματική και νόμιμη.

Στο σκεπτικό του το ανώτατο δικαστήριο επισημαίνει ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα εκδόθηκε καθώς κρίθηκε ότι ο κ. Ψωμιάδης ωφέλησε παράνομα τον πρατηριούχο και έβλαψε εξίσου παράνομα τα οικονομικά συμφέροντα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline