Σάββατο 20 Απριλίου 2024  14:58:38

Γενική Εισαγγελέας Βενεζουέλας: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο

Ηχηρή παρέμβαση για την σημερινή εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα κάνει μέσω του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» η εξόριστη Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγα Ντίας.

Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης συνάντησε την κ. Ορτέγα στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, όπου βρίσκεται εξόριστη από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε έφυγε κρυφά από τη Βενεζουέλα για να γλυτώσει τις διώξεις του Μαδούρο, επειδή εναντιώθηκε και κατήγγειλε τον αυταρχισμό και την βια του καθεστώτος. Η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας επί σειρά ετών είχε στηρίξει το καθεστώς των Τσάβες και Μαδούρο και κάλυψε τον αυταρχισμό και τα φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 που διαχώρισε τη θέση της.

Η Λουίζα Ορτέγα Ντίας στην συνέντευξη της χαρακτηρίζει τις εκλογές στη Βενεζουέλα «φάρσα» και «απάτη» και το καθεστώς «τυραννία». Επιπλέον, κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια από την βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνδέεται με τα καρτέλ κοκαϊνης. Για αυτούς τους λόγους ζητάει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μαδούρο. Η κ. Ορτέγα στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στον «Ε.Τ» της Κυριακής αναφέρεται και στην Ελλάδα και επικρίνει την στάση στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «είναι λάθος» να στηρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο.

«Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο»

Στελέχη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνάει στην Ελλάδα, έχουν εκφράσει την στήριξη τους στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο. Σας προβληματίζει αυτό;
Αναμφισβήτητα πρόκειται για δικές τους πολιτικές αποφάσεις. Αλλά είναι λάθος, γιατί όλες οι χώρες του κόσμου πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη σε μια ανθρωπιστική κρίση, σε όποια χώρα και αν συμβαίνει. Δεν μιλάω μόνο για τη Βενεζουέλα. Για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση πρέπει να ευαισθητοποιούμαστε. Πολύ περισσότερο οι Έλληνες που ζείτε στην κοιτίδα της Δημοκρατίας. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μιλήσει για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ανάμεσα στα οποία είναι η πρόσβαση στο φαγητό και στην υγεία. Είναι λυπηρό κάποιοι στην Ελλάδα να μην ευαισθητοποιούνται με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα.

Εσείς έχετε γνώση για τις σχέσεις που είχε πριν από αρκετά χρόνια το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μάλιστα, στο Καράκας το 2013 είχατε γνωρίσει και τον κ. Νίκο Παππά.
Ναι. Εγώ γνωρίζω πολύ καλά ποιες ήταν οι σχέσεις που διατηρούσαν και εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Ελλάδας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline