Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:23:55

Νέοι ισχυρισμοί ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στη Βοσνία

Σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως απετράπη σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ. Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και κρατών των Βαλκανίων διενεργούν από κοινού έρευνα όσον αφορά τις πληροφορίες, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο πηγή στην τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας.


Η πληροφορία αποκαλύφθηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία, σήμερα Κυριακή και φέρεται να διαβιβάστηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από την αντικατασκοπεία της ΠΓΔΜ, που την έλαβε από Τούρκους που ζουν στη χώρα. Οι τελευταίοι φέρονται να ενημέρωσαν ότι μια ομάδα Τούρκων πολιτών σχεδιάζουν δολοφονική επίθεση κατά του Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν τις αντίστοιχες τουρκικές για μια παρόμοια απειλή κατά του Τούρκου Προέδρου στη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής του στα Βαλκάνια. Λεπτομέρειες αναφορικά με την ημερομηνία, την τοποθεσία και τη μέθοδο της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που ανησυχούν» διότι «έχουμε έναν τόσο ισχυρό ηγέτη» και αυτός είναι ο λόγος που «θέλουν να τον δολοφονήσουν», ωστόσο «ο πρόεδρός μας δεν είναι κάποιος που θα φοβηθεί εξαιτίας τέτοιων απειλών και θα αλλάξει πολιτική» και «όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα είναι ανόητοι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline