Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  10:44:00

Γαλλική υπηκοότητα και πρόσληψη στην Πυροσβεστική για τον μετανάστη «Spiderman»

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα παιδί το Σάββατο στο Παρίσι, θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, του ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.


«Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στη διάρκεια συνομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook, με τον παράτυπο μετανάστη από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον 4ο όροφο μιας παρισινής πολυκατοικίας.

Ο Μακρόν του πρότεινε επίσης να αρχίσει τα διαβήματα για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, πράγμα που ο Γκασαμά δέχθηκε.
Με τζιν και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Γκασαμά μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους τετ-α-τετ. Ο Μακρόν κάλεσε τον νεαρό άνδρα να αφηγηθεί τη γενναία πράξη του. «Μπράβο», του είπε.

Εκατομμύρια φορές είδαν οι χρήστες του Ίντερνετ την αυθόρμητη πράξη του, που βιντεοσκοπήθηκε το Σάββατο. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Γκασαμά σκαρφάλωσε στην πρόσοψη μιας παρισινής πολυκατοικίας για να σώσει το παιδί που κρεμόταν από ένα μπαλκόνι του 4ου ορόφου.

«Δεν σκέφθηκα τίποτα, σκέφθηκα να το σώσω και δόξα τω Θεώ το έσωσα», δήλωσε με μετριοφροσύνη ο 22χρονος άνδρας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BVMTV.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συνατούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, είπε συγκινημένος στο BFMTV ο Ντιαμπί Γκασαμά, ο αδελφός του Μαμαντού, διευκρινίζοντας πως έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο 2017 και ζει σε εστία.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή το βράδυ, η οργάνωση SOS Racisme ζητεί «από τον υπουργό Εσωτερικών να τακτοποιήσει τα χαρτιά του Κυρίου Γκασαμά, ο οποίος έδειξε θάρρος σπάνιο όσο και θαυμαστό». Αίτημα στο Ίντερνετ για την τακτοποίηση των χαρτιών του νεαρού άνδρα και την παρασημοφόρησή του από τη Γαλλική Δημοκρατία έχει ήδη συγκεντρώσει σήμερα περισσότεες από 5.000 υπογραφές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline