Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:18:23

Σε απολογία καλούν τον Παπαντωνίου οι ανακριτές Διαφθοράς -Στις 25 Ιουλίου

Το πρώτο τετ α τετ με τις ανακριτικές αρχές θα έχει ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 25 Ιουλίου, μετά την κλήση που τού απέστειλε η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, κ. Ζαμανίκα.


Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, καλείται να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε με αφορμή τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του, αλλά και τις δικογραφίες που σχετίζονται με τα περιουσιακά του στοιχεία.

Στο επίκεντρό της έρευνας βρίσκεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ενώ εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και για δωροδοκία, μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έχουν αξιολογήσει ως σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις που έφτασαν στην Ελλάδα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία, αλλά και άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο εφόδων σε σπίτια εμπλεκομένων.

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, πάντως, αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ενώ φέρεται να έχει προσκομίσει ο ίδιος στοιχεία όλων των λογαριασμών που έχει στη διάθεση του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline